Mercedes heeft geen fout gemaakt volgens Doornbos: 'Anders had Max buiten gebleven' Formule 1
Formule 1

Mercedes heeft geen fout gemaakt volgens Doornbos: 'Anders had Max buiten gebleven'

Mercedes heeft geen fout gemaakt volgens Doornbos: 'Anders had Max buiten gebleven'

Max Verstappen heeft afgelopen zondag geschiedenis geschreven in de Formule 1. De Nederlander wist in de laatste Grand Prix in Abu Dhabi in de laatste ronde Lewis Hamilton in te halen. Daardoor pakte hij de overwinning en werd hij wereldkampioen. Robert Doornbos ging door een achtbaan van emoties tijdens de laatste race.

'Na vijf minuten zakte de moed in mijn schoenen', begint Doornbos bij Qmusic. 'Het hele jaar zijn de starts goed en nu heeft hij zo'n poepstart. Lewis lag aan de leiding en had een veel snellere auto. Het kon gewoon niet dat we zo zouden eindigen daar en toen gebeurde het wonder.' Tijdens de slotfase van de race crasht Nicholas Latifi, waardoor er een safety car moest komen. Dit gaf Verstappen een laatste kans op de wereldtitel en hij sloeg direct toe.

Doornbos: 'Je hoorde het ongeloof in zijn stem'

De gehele race reed Hamilton eigenlijk vooraan. Pas in de laatste ronde kon Verstappen langs de Brit komen. 'Lewis had de race al drie keer gewonnen gisteren en je hoorde ook het ongeloof in zijn stem. Het is dat Latifi in de muur ging met een Mercedesmotor. Als dat een AlphaTauri had geweest dan zou je nog denken dat er iets speelde', vertelt Doornbos.

Doornbos legt vervolgens uit waarom de safety car zo'n impact had op de uitslag van de laatste race. De Formule 1-analist vertelt dat de auto's die op een ronde achterstand waren gezet door Hamilton, tussen de Brit en Verstappen inreden. Die moesten uit de weg zodat de Red Bull-coureur kon aansluiten bij Hamilton. 'Zodra ze bij Mercedes wisten dat die auto's weg moesten wisten Toto Wolff en Lewis dat ze de klos waren.'

'Hamilton deed het goed door Verstappen te feliciteren'

Verstappen was tijdens de safety car naar binnen gegaan voor nieuwe banden, iets dat Hamilton niet had gedaan. De Nederlandse coureur had daardoor veel voordeel bij de herstart van de race. Hoewel sommige mensen het een fout van Mercedes vinden dat ze niet naar binnen waren gegaan, kan Doornbos de keuze wel begrijpen. 'Als Lewis naar binnen was gegaan, had Max buiten gebleven. Baanpositie geef je nooit op zo vlak voor het einde', vertelt Doornbos.

Na de race was Red Bull dolblij met het kampioenschap van Verstappen, maar de 24-jarige coureur kon nog niet te hard juichen. Mercedes ging in beroep bij de FIA door de keuzes van de wedstrijdleiding. 'Het zijn hele slechte verliezers', vindt Doornbos. 'Hamilton deed het juist goed door Verstappen te feliciteren en daarom vind ik het zo slecht dat je als baas van een groot merk in protest gaat. Als coureur wil je ook niet winnen op zo'n manier.'

De bookmakers hebben al voorspeld wie er wereldkampioen gaat worden in 2022. Voorlopig heeft Hamilton de voorkeur. Check de odds.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws