Mercedes: 'Met twee coureurs voorin zat overwinning voor Verstappen er niet in' Formule 1
Formule 1

Mercedes: 'Met twee coureurs voorin zat overwinning voor Verstappen er niet in'

Mercedes: 'Met twee coureurs voorin zat overwinning voor Verstappen er niet in'

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen had een fantastische start in Mexico waarbij hij beide Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas inhaalde. Hierdoor leidde Verstappen de race en kon hij gemakkelijk wegrijden bij Hamilton. Maar wat zou er gebeurt zijn als Verstappen niet direct vanaf de start kon toeslaan en Mercedes na de eerste ronde nog steeds één-twee zou staan?

De Chief Technical Officer van Red Bull, Adrian Newey, denkt dat als Mercedes nog steeds de eerste en tweede plaats hadden gehad, een overwinning voor Verstappen er niet in zat. Aangezien inhalen in Mexico lastig is, had de Nederlander het alleen maar kunnen doen door een undercut te doen op één van de Mercedessen. De ander had hij dan op het circuit moeten inhalen. De ingenieurs van Mercedes zijn het eens met Newey, vertellen zij aan Auto, Motor und Sport.

Snelheid van de Red Bulls te hoog voor Mercedes

'We hadden twee auto's voorin nodig', gaven de ingenieurs van Mercedes vrij. 'Je kan dan een snellere auto te slim af zijn. De ene auto kan Verstappen dan stoppen terwijl de andere auto wegrijdt.' Eén auto zou niet genoeg zijn geweest voor de overwinning volgens de ingenieurs van Mercedes. 'Als er maar één Mercedes had gereden tegenover twee Red Bulls, dan had je dat niet gered. De ene Red Bull kan de Mercedes uit de tent lokken om zijn reserves op te maken.'

Het leek er ook even op dat Red Bull-coureur Sergio Pérez de tweede plaats van Hamilton zou afpakken. Toen Hamilton eerder naar binnen ging dan Pérez leek het erop dat de Brit vast zat in het verkeer. Dat probleem loste zich vanzelf op, maar Pérez had ook direct een ronde na Hamilton naar binnen kunnen gaan. Toch zeggen de strategen van beide teams dat dit Pérez niet de tweede plaats zou geven. De rondetijden van de Mexicaan waren te langzaam.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws