Mercedes twijfelde aan strategie: 'Als je verkeerd gokt verliest Bottas de podiumplaats' Formule 1
Formule 1

Mercedes twijfelde aan strategie: 'Als je verkeerd gokt verliest Bottas de podiumplaats'

Mercedes twijfelde aan strategie: 'Als je verkeerd gokt verliest Bottas de podiumplaats'

Tijdens de Grand Prix van Brazilië was er een geërgerde Valtteri Bottas te horen over de boordradio van Mercedes. De Fin had het gevoel dat een één-stop strategie zou hebben gezorgd voor een één-twee finish voor Mercedes. De Duitse renstal zegt nu echter dat ze niet denken dat deze strategie had gewerkt.

Lewis Hamilton startte de race vanaf de tiende plaats. Tijdens de race ging zijn concurrent Max Verstappen vroeg naar binnen voor zijn tweede stop, om zo te voorkomen dat Hamilton een undercut kon uitvoeren. Ook Bottas werd door Mercedes vroeg naar binnen gehaald voor een tweede stop. Hij was hier niet tevreden over en zei vervolgens over de radio: 'Ik denk dat we een gemakkelijk één-twee hebben weggegooid.' Uiteindelijk eindigde de Fin als derde met drie seconden achterstand op Verstappen.

Bottas: 'Had het gevoel dat één-stop zou werken'

Ondanks de derde plek heeft de tienvoudig Grand Prix-winnaar het gevoel dat hij als tweede had moeten eindigen. 'Ik had het gevoel dat een één-stop zou werken. Ik kwam vrij laat naar binnen met mijn eerste stop dus ik denk dat ik dan tweede had kunnen worden', zegt Bottas, geciteerd door Autosport. Mercedes-teambaas Toto Wolff denkt echter, in tegenstelling tot zijn coureur, dat één keer stoppen niet voldoende zou zijn geweest.

Wolff en Shovlin twijfelden over één-stop

'Ik denk niet dat we een één-stop hadden kunnen maken. Het was te riskant om te proberen aangezien je ook de derde positie kan verliezen aan Sergio Pérez', zegt de Oostenrijker. De Mercedes-teambaas vertelt dat hij kon leven met de derde plek. 'Het kon misschien wel zo zijn dat hij tweede zou worden, maar we wilden niet de positie kwijtraken aan Pérez', herhaalt Wolff nog maar eens.

Andrew Shovlin, de hoofdengineer van Mercedes, heeft wel gekeken of een enkele stop een mogelijkheid zou zijn voor Mercedes. Ook Shovlin vond het risico te groot om een podiumplaats te verliezen. 'Valtteri dacht dat het zou werken, maar als je verkeerd gokt dan ben je je podiumplaats kwijt', vertelt Shovlin. 'Je kiest voor een bepaalde strategie omdat je weet dat je dan kan aanvallen. De optie om een afwijkende strategie te gebruiken is dus wel besproken, maar we twijfelden of het zou werken.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws