Mogelijk tweede Grand Prix in Nederland: 'Assen is klaar voor de Formule 1' Formule 1
Formule 1

Mogelijk tweede Grand Prix in Nederland: 'Assen is klaar voor de Formule 1'

Mogelijk tweede Grand Prix in Nederland: 'Assen is klaar voor de Formule 1'

Chris Woerts meldt dat TT Circuit Assen een poging doet om vanaf 2023 twee Formule 1-races in Nederland te laten plaatsvinden. Na het succes in Zandvoort hoopt Assen er dus nog een Grand Prix aan toe te voegen in Nederland. Het circuit is nagenoeg klaar voor gebruik. Er zullen nog een paar kleine aanpassingen gedaan moeten worden, maar verder vergt het circuit geen onderhoud.

'De financiering is rond', weet Woerts te melden in het voetbalpraatprogramma Veronica Inside. 'Er hoeft alleen nog wat gesleuteld te worden aan een paar bochten, maar verder is alles er al. Ze hopen dus op de kalender te komen.' De organisatie zelf schat de kansen hoog in volgens Woerts. In Italië worden er ook twee Grands Prix gehouden en in Nederland is daar ook plek voor. 'In Assen kun je 145.000 mensen kwijt en in Zandvoort 130.000 mensen. Dat gaat gewoon uitverkocht worden.'

Woerts: 'Het moet makkelijk kunnen om hier twee races te houden'

Woerts zegt dat het een voordeel is dat Red Bull Racing-coureur Max Verstappen nog vrij jong is. De Nederlander is namelijk nog maar 24 jaar en is immens populair. 'Verstappen gaat nog tien jaar mee. Assen hoeft maar een paar miljoen te investeren om het circuit aan te passen.' Presentator Wilfred Genee denkt dat Woerts doorslaat en zegt dat er onmogelijk twee Grands Prix in Nederland zullen zijn. Vaste tafelgast René van der Gijp ondersteunt Woerts. 'Het komt maar eens in de duizend jaar voor dat we zo'n gozer hebben. Daar moeten we optimaal van genieten.'

'Er zou dan een Grand Prix kunnen zijn in mei en een Grand Prix in september', zegt Woerts. Gijp vindt dat er optimaal geprofiteerd moet worden van de aanwezigheid van Verstappen. 'Italië heeft twee Grands Prix zonder coureur, wij hebben één coureur dus het moet makkelijk kunnen om hier twee races te houden.' Overigens is er wel een Italiaanse coureur aanwezig op de grid. Antonio Giovinazzi rijdt momenteel voor Alfa Romeo, maar het is onzeker of hij volgend jaar nog in de Formule 1 blijft.

Nederland mag hopen op tweede Grand Prix

De heren van Veronica Inside zeggen dat Verstappen een goede impact heeft voor Nederland. Hij is reclame voor ons land, klinkt het aan tafel. Ook vaste tafelgast Johan Derksen is onder de indruk van Verstappen en ziet een race in Assen wel zitten. 'Ik woon dichtbij Assen en heb het circuit wel eens gezien. Alles is daar al klaar en er hoeft geen geld voor neergelegd te worden.' Assen lijkt dus klaar te zijn om de Formule 1 te ontvangen en Nederland mag hopen op een tweede Grand Prix.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws