Mol over titelkansen Verstappen: 'Punten die hij liet liggen zijn doorslaggevend geweest' Formule 1
Formule 1

Mol over titelkansen Verstappen: 'Punten die hij liet liggen zijn doorslaggevend geweest'

Mol over titelkansen Verstappen: 'Punten die hij liet liggen zijn doorslaggevend geweest'

Aankomend weekend vindt de Grand Prix van Saoedi-Arabië op het nieuwe stratencircuit van Jeddah plaats. Red Bull-coureur Max Verstappen kan al komende zondag zijn eerste kampioenschap uit zijn carrière pakken, maar Formule 1-commentator Olav Mol denkt niet dat de beslissing in Saoedi-Arabië zal vallen. Hij denkt dat Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton blijven strijden tot het einde.

'Nee absoluut niet', zegt Mol in gesprek met het AD, op de vraag of Verstappen komend weekend al de wereldbeker omhoog mag houden. Er is volgens de commentator maar één mogelijkheid dat Verstappen of Hamilton kampioen wordt. 'Er zal dan iemand uit moeten vallen, maar dat hebben we nog weinig gezien dit seizoen. Als ze allebei de finish halen dan wordt het pas beslist tijdens de laatste race in Abu Dhabi.' Mol durft zelf ook nog geen winnaar uit te spreken: 'Als je dat zou weten dan valt er een hoop geld te verdienen.'

Mol: 'Sportiviteit is ook belangrijk'

Toch had het al zo kunnen zijn dat Verstappen op dit moment kampioen zou zijn van de Formule 1. De Nederlander heeft meerdere incidenten gehad die hij zichzelf niet kan aanrekenen, zoals de crash in Silverstone of de kapotte auto in Hongarije. 'Het heeft geen zin om terug te kijken, maar de punten die Verstappen daar verloren heeft zijn doorslaggevend geweest. Anders was hij er nu al geweest', zegt Mol.

De 59-jarige commentator denkt wel te weten wat de belangrijkste factor zal zijn in de strijd om het kampioenschap: 'Betrouwbaarheid, dat is zo belangrijk in een materiële sport. Op het moment dat de auto je in de steek laat, dan glipt alles uit je handen.' Toch is er nog een belangrijke factor die volgens Mol een rol speelt. 'Sportiviteit is ook belangrijk. Mensen denken dat je deze strijd kan vergelijken met Michael Schumacher en Damon Hill uit 1994.'

Mol hoopt op eerlijke strijd

In 1994 stond Schumacher één punt voor op Hill en de Duitser besloot zijn auto in de laatste race tegen de auto van Hill aan te beuken zodat het kampioenschap naar Schumacher zou gaan. 'Ik zit er niet op te wachten dat Max of Lewis op zo'n manier het kampioenschap gaat winnen. Ik hoop dat het allemaal netjes blijft, maar de winnaar zal daar maling aan hebben', zegt Mol. Hij hoopt op een eerlijke strijd en dat deze in de laatste race pas wordt beslist.

Volg jij F1Maximaal al op Instagram? Ga hier naar ons account voor het laatste F1-nieuws op je tijdlijn!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws