Montoya spreekt van opzet bij Verstappen: 'Als ze samen crashen, verdient Max punten' Formule 1
Formule 1

Montoya spreekt van opzet bij Verstappen: 'Als ze samen crashen, verdient Max punten'

Montoya spreekt van opzet bij Verstappen: 'Als ze samen crashen, verdient Max punten'

Het houdt niet op over het incident tussen Red Bull Racing-coureur Max Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton dat plaatsvond tijdens de Grand Prix van Brazilië. Nadat Mercedes in hoger beroep is gegaan tegen de beslissing van de stewards wordt de zaak opnieuw onderzocht. Oud Formule 1-coureur Juan Pablo Montoya denkt dat Verstappen de actie met opzet deed.

Tijdens ronde 48 van de Grand Prix van Brazilië leek het erop alsof Hamilton langs Verstappen zou komen. Beide coureurs remden laat, maar Verstappen schoot hierbij wijd waardoor beide coureurs voor eventjes buiten de baan belandden. Tijdens de race waren de beelden van Verstappens naar voren gerichte camera niet beschikbaar. Nu de beelden wel beschikbaar zijn wil Mercedes dat de zaak opnieuw onderzocht wordt. 'Ik denk dat Max dit expres doet', zegt Montoya in This Week with Will Buxton.

Montoya: 'Ze waren verbaasd hoe goed Mercedes was'

'Mijn eerlijke mening zoals ik denk dat Max ernaar kijkt: als ze samen crashen, dan verdient Max daar punten mee', zegt de Colombiaan. 'Zolang Lewis niet voor hem eindigt, is hij in een betere situatie voor het kampioenschap.' Montoya vertelt dat Verstappen nooit de bocht zou halen als hij zo laat remde. De intentie van Verstappen was dus nooit om de bocht te halen volgens Montoya. 'Ik heb niets tegen Max. Ik mag Max en Red Bull heel graag, maar ik denk dat ze verbaasd waren over hoe goed Mercedes was.'

Ook vindt hij het vreemd dat de FIA zo inconsistent is met de straffen. Lando Norris en Sergio Pérez kregen namelijk eerder penalty's voor soortgelijke incidenten. 'In Oostenrijk reden sommige coureurs naast elkaar waarbij de coureur aan de buitenkant niet genoeg ruimte kreeg. Toen werd de coureur aan de binnenkant wel bestraft. Waarom komt Max hier dan wel mee weg?', vraagt Montoya zich af. Hij twijfelt of de coureurs wel hetzelfde behandeld worden.

'Ik zou hetzelfde hebben gedaan'

Toch zegt de voormalig Formule 1-coureur dat Verstappen de juiste actie heeft gedaan. 'Als hij hem Hamilton liet passeren, dan zou hij de race winnen. Verdedigen was dus Max zijn enige optie en ik had hetzelfde gedaan. Hamilton won dan uiteindelijk wel de race, maar hij had heel veel te verliezen in die bocht als hij was gecrasht', zegt Montoya. Hoewel Montoya er dus van overtuigd is dat Verstappen het met opzet deed, is de FIA dat nog niet. Er zal nog een beslissing gemaakt moeten worden over het incident.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws