Mul: 'Verstappen traint zich suf, maar hij weet wat hij moet doen' Formule 1
Formule 1

Mul: 'Verstappen traint zich suf, maar hij weet wat hij moet doen'

Mul: 'Verstappen traint zich suf, maar hij weet wat hij moet doen'

Afgelopen zondag overleed Sir Frank Williams, de oprichter van Williams Grand Prix Engineering, op 79-jarige leeftijd. Formule 1-commentator Olav Mol heeft het privilege gehad om hem te ontmoeten. Naast Mol is Jeroen Mul, coureur en testcoureur van Lamborghini, aanwezig en hij heeft het over de toekomstige ambities van de Formule 1. Daarnaast is hij onder de indruk van de voorbereiding van Red Bull Racing-coureur Max Verstappen.

'Het is heel bijzonder dat ik hem mocht ontmoeten', zegt Mol in F1 aan Tafel. Mol vertelt dat Williams de langstlevende man was met zo'n hoge dwarslaesie. Williams heeft in het verleden een auto-ongeluk gehad waardoor hij zijn armen en benen niet meer kon bewegen. De commentator vertelt over een interview met Williams: 'Hij kon zijn schouders nog wel bewegen en dan gooide hij zijn handen op tafel. Het leek dan net of hij met zijn handen praatte. Die man was zo gepassioneerd over de sport en in zijn kop zat alles. Hij dacht ook: 'Als ik de beste auto bouw en de constructeurstitel win, dan wordt één van mijn coureurs wel kampioen.'

Mul: 'De Formule 1 is het topje van het autorijden'

Naast het overlijden van Williams gaat het in de podcast ook nog over de toekomst van de autosport. De Formule 1 wil in de toekomst efficiënter zijn met de motoren. 'De Formule 1 kwam eerder al met hun visie naar buiten en dat ze vooral kijken naar het milieu', vertelt Mul. 'De Formule 1 heeft zelf al gezegd dat de motoren die daar gebruikt worden, de meest efficiënte motoren van de wereld zijn. In 2025 willen ze zelfs op een volledig duurzame brandstof rijden, in samenwerking met Aramco.'

Wie bang is voor een elektrische Formule 1 hoeft dat niet te zijn. Mul vertelt dat de Formule 1 zich vooral richt op CO2-neutrale brandstof. 'Je ziet gewoon dat de Formule 1 het topje is van autorijden. Alles wat de Formule 1 verzint, wordt ook geïntegreerd in de 'normale' auto's'', gaat Mul verder. Er rijden op dit moment zo'n 1,2 miljard auto's met brandstofmotoren. Het lijkt er dus op de elektrisch rijden niet de oplossing gaat zijn voor het milieuprobleem, maar dat zuinige brandstof de oplossing is.

Verstappen bereidt zich goed voor

Er moet niet vergeten worden dat aankomend weekend de Grand Prix van Saoedi-Arabië verreden wordt. De Lamborghini coureur heeft alvast gekeken naar het circuit en zag dat het ontzettend snel gaat: 'Het gaat daar hard! Ik heb naar simulatorbeelden zitten kijken van Jarno Opmeer en het gaat echt hard.' Mul valt het ook op dat Verstappen zich altijd goed voorbereid. 'Hij is één van de weinigen die de simulator induikt. In Qatar was ook al te zien dat hij in het begin sneller was dan de rest. Hij traint zich helemaal suf, maar hij weet wat hij moet doen', eindigt Mul.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws