Netflix-effect voelbaar in de VS: grootste bezoekersaantal ooit op COTA Formule 1
Formule 1

Netflix-effect voelbaar in de VS: grootste bezoekersaantal ooit op COTA

Netflix-effect voelbaar in de VS: grootste bezoekersaantal ooit op COTA

Het afgelopen weekend was de Grand Prix van de Verenigde Staten en de Formule 1 lijkt populairder dan ooit in de Verenigde Staten. Met 400.000 toeschouwers verspreid over drie dagen is het de best bezochte Grand Prix ooit, zo meldt Nu.nl. Dit komt mede door Netflix, zo beweren McLaren-CEO Zak Brown en Mercedes-teambaas Toto Wolff.

Voor dit weekend was de Grand Prix van Engeland in 2019 de meest bezochte Grand Prix ooit. Er kwamen toen 351.000 toeschouwers naar de race op Silverstone. De Amerikanen zijn dus zo enthousiast geworden over de sport dat ze massaal op het evenement zijn afgegaan. Brown vertelt dat Netflix uitstekend werk heeft geleverd met de documentaireserie Drive to Survive. 'De serie heeft ervoor gezorgd dat een jonge groep mensen enthousiast is geworden over de sport. Netflix heeft iets voor elkaar gekregen wat de Formule 1 zelf nooit lukte.'

Wolff: 'Ik dacht dat het ze zou afleiden'

Ook Wolff is enthousiast over de serie en de opkomst die het met zich meebrengt, ook al was dit in het begin niet het geval. Hij verwachtte dat het negatief zou uitpakken om de documentairemakers binnen te laten in zijn team. 'Ik dacht dat het mijn monteurs zou afleiden, maar ik zat ernaast. Het is een groot succes. Het is de best bekeken serie op Netflix en dat merk je ook aan de reacties van de fans, zeker hier in de VS.'

Verstappen niet te zien in Drive to Survive

Ondanks het succes van de Netflix serie Drive to Survive is niet iedereen er enthousiast over. Max Verstappen wil niet meer worden vertoond in de serie. Hij vindt dat de serie een onrealistisch beeld neerzet van de sport en weigert eraan mee te werken. Andere teams en coureurs zullen wel te zien zijn. Begin volgend jaar zal het vierde seizoen van Drive to Survive te zien zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws