Nieuw talent van Red Bull ontdekt door Marko: 'Hij zag een video van mij' Formule 1
Formule 1

Nieuw talent van Red Bull ontdekt door Marko: 'Hij zag een video van mij'

Nieuw talent van Red Bull ontdekt door Marko: 'Hij zag een video van mij'

Het nieuwste supertalent staat al klaar voor Red Bull Racing. De negentienjarige Nieuw-Zeelander Liam Lawson rijdt nu in de Formule 2 voor het Red Bull Junior Team en wordt al neergezet als de nieuwe Sebastian Vettel of Max Verstappen. Het aankomende racetalent is ontdekt door Red Bull-adviseur Helmut Marko, maar hoe heeft de Oostenrijker de Nieuw-Zeelander precies gevonden?

'Hij won de Toyota Racing Series en dat is de reden waarom we met hem in contact kwamen', zei Marko in een interview met Motorsport-Total in 2019. De negentienjarige coureur focust zich op dit moment op de Formule 2, en vertelt nu zelf hoe hij in contact kwam met Marko. 'Voor zover ik weet zag Marko een video van mij waarin ik een lastige inhaalmanoeuvre deed. Het was onder moeilijke omstandigheden tijdens het eerste weekend van Toyota Racing Series. Blijkbaar trok het zijn aandacht.'

Lawson: 'Het was een hele speciale race voor me'

Lawson vertelt verder over de inhaalactie. 'Tijdens de race nam ik een berekend risico, maar nog steeds risico, om de overwinning te pakken. Het was nodig om de zege te pakken'. Aan het einde van de zesde ronde wist de toen nog zestienjarige Lawson voorbij zijn concurrent Marcus Armstrong te komen. Even later haalde Lawson ook de leider van de wedstrijd, Lucas Auer in en wist daarmee de race te winnen. 'Het was een hele speciale race voor me', zegt Lawson.

Marko aarzelde na het zien van de Nieuw-Zeelander niet en bood hem een contract bij Red Bull aan. 'We hadden een geweldig seizoen, maar het was echt na het eerste weekend al dat ik het aanbod kreeg', vertelt Lawson. 'Ze hadden me niets verteld omdat ze wilden dat ik me op het racen concentreerde.' In plaats van vreugde was de jonge coureur juist pissig. Hij vond het niet fijn dat er dingen voor hem verzwegen werden. Na zijn kampioenschap tekende Lawson het contract op zijn zeventiende verjaardag. 'Dat was de mooiste verjaardag van mijn leven.'

Hamilton verbetert odds voor titel, Verstappen blijft licht favoriet

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws