Nieuwe FIA-president schuift vrouw Ecclestone naar voren: 'Dit is een historisch moment' Formule 1
Formule 1

Nieuwe FIA-president schuift vrouw Ecclestone naar voren: 'Dit is een historisch moment'

Nieuwe FIA-president schuift vrouw Ecclestone naar voren: 'Dit is een historisch moment'

Afgelopen week werd er bekend gemaakt wie de nieuwe president van de FIA zou worden. De voormalige president, Jean Todt, houdt het na twaalf jaar voor gezien en dus is het tijd voor een nieuwe kandidaat. Voormalig rallycoureur Mohammed Ben Sulayem is verkozen tot de nieuwe president van de FIA.

Sulayem heeft sinds zijn benoeming als president al vraagtekens achter zijn naam staan. De Emirati besloot om Fabiana Ecclestone, de vrouw van voormalige Formule 1-baas Bernie Ecclestone, te benoemen tot vicepresident voor de autosport in Zuid-Amerika. Daarmee werd voor het eerst in het 117-jarige bestaan van de FIA een vrouw naar voren geschoven voor deze rol. Sommigen vermoeden dat Bernie Ecclestone invloed heeft gehad op het besluit van Sulayem.

Sulayem: 'We hebben het over de rol van vicepresident'

Sulayem zelf zegt dat hij Fabiana Ecclestone niet heeft gekozen vanwege haar naam. 'Dit is een historisch moment voor de FIA. Voor het eerst in onze geschiedenis is een vrouw naar voren geschoven', zegt Sulayem geciteerd door Motorsport.com. 'We hebben het niet over een commissie, maar om de rol van vicepresident.' Sulayem vertelt dat hij de 45-jarige vrouw van Ecclestone heeft gekozen voor haar geloofwaardigheid en niet vanwege haar naam.

Sulayem zegt dat hij de keuze bewust heeft gemaakt: 'Ze is betrokken geweest bij de Formule 1-race in Brazilië en bij de autosportbond van het land. Ze heeft dus een achtergrond op sportief en op mobiliteitsvlak en ze heeft in twee commissies gezeten. Ze heeft dus ervaring.' Wel geeft de nieuwe president van de FIA toe dat Bernie Ecclestone over veel ervaring beschikt, maar Sulayem denkt dat zijn eigen team sterk genoeg is. 'Ik denk dat we bij de FIA over een goed team en een goede World Council beschikken waarop we kunnen terugvallen en waarmee we de sport kunnen laten groeien', eindigt Sulayem.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws