Nieuwe regels bieden kansen volgens Steiner: 'Op deze manier is het niveau tenminste gelijk' Formule 1
Formule 1

Nieuwe regels bieden kansen volgens Steiner: 'Op deze manier is het niveau tenminste gelijk'

Nieuwe regels bieden kansen volgens Steiner: 'Op deze manier is het niveau tenminste gelijk'

Guenther Steiner denkt dat Haas niet had kunnen aanhaken met hun andere concurrenten als er geen reglementaire veranderingen zouden zijn in 2022. Het team had het moeilijk in 2021 en eindigde onderaan met nul punten in het constructeursklassement. De teambaas van Haas hoopt dat de regels van 2022 kansen gaan bieden voor Haas.

'Ik zal blij zijn als er een kans voor ons in', vertelt Steiner aan Motorsport-total.com. 'Maar helaas geeft het mogelijkheden aan iedereen. Voor ons is het een mooie kans want wij hadden het zeker heel moeilijk gehad als we met de oude regels door zouden zijn gegaan. Op deze manier zitten we tenminste op een gelijk niveau.' Steiner stelt dat de topteams alsnog een klein voordeel zullen hebben, maar denkt wel dat het een gelijker speelveld op zal leveren.

Steiner: 'De grote teams zullen alsnog meer voordeel hebben'

In 2022 zullen de auto's namelijk compleet anders zijn dan de auto's die in 2021 nog rondreden. De aerodynamica zal anders worden en de auto's volgen elkaar makkelijker, althans dat hoopt de FIA. Ook is het budgetplafond naar beneden geschroefd en mogen de teams nu nog maar 140 miljoen dollar uitgeven. Haas, dat één van de minst rijke teams is in de Formule 1, beleeft dus voordeel aan de nieuwe regel.

'De grote teams zullen altijd alsnog meer voordeel hebben', zegt Steiner. 'Zeker aan het begin van het budgetplafond hebben ze meer voordeel omdat zij alle middelen al hebben. Gelukkig trekt dat allemaal wel weer recht en als je in het begin iets achterloopt kan je dat later weer inhalen want iedereen begint vanaf hetzelfde punt. Zelfs als je terugvalt, val je niet heel ver terug. Je mist geen heel jaar aan ontwikkeling. Ik denk dat dat een voordeel is', eindigt Steiner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws