Nieuwe regels in 2022: F1-auto's na controle FIA langs pers en nieuwe tijden op vrijdagen Formule 1
Formule 1

Nieuwe regels in 2022: F1-auto's na controle FIA langs pers en nieuwe tijden op vrijdagen

Nieuwe regels in 2022: F1-auto's na controle FIA langs pers en nieuwe tijden op vrijdagen

Vanaf 2022 zijn er niet alleen nieuwe auto's in de Formule 1, maar komen er ook nieuwe regels en procedures. Teams moeten vanaf komend seizoen hun auto's en al hun nieuwe ontwikkelingen aan de pers tonen. De Formule 1 wilt modernisering en daar horen deze procedures bij. Het raceweekend wordt ook op de schop gegooid waardoor de vrije trainingen later beginnen.

Op vrijdagochtend moeten de teams hun auto's tentoonstellen aan de FIA, zo meldt Auto, Motor und Sport. Na de technische controle zijn de teams verplicht de auto's in de pitlane voor de garage te laten zien aan de pers. Nieuwe ontwikkelingen moeten aan de pers worden getoond. De Formule 1 hoopt hierdoor meer fans aan te trekken die geïnteresseerd zijn in het technologische aspect van een Formule 1-auto.

Show and Tell wordt geïntroduceerd

Het zal 'Show and Tell' heten waarin de teams zullen gaan laten zien en uitleggen wat er veranderd is. Er wordt nog overlegd hoe de uitleg precies gaat gebeuren, maar je hoeft geen uitgebreid verslag te verwachten. Hoogst waarschijnlijk zal het een kort persbericht zijn want de teams willen geen geheimen prijsgeven aan de concurrentie. De geheimen blijven dus verborgen ondanks de nieuwe regels van de Formule 1.

In de toekomst zal er niet meer op vrijdagochtend gereden worden. Er zullen nog wel twee vrije trainingen zijn op vrijdag die allebei een uur zullen gaan duren. De eerste training is om 13.00 uur en eindigt om 14.00 uur. De tweede vrije training zal dan starten om 16.00 uur en eindigt dan om 17.00 uur. Op zaterdag en zondag zal alles hetzelfde blijven. Dat betekent dat de race op zondag om 15.00 uur begint.

Formule 1 wilt Parc Fermé vanaf vrijdag

Verder was er nog het idee om het Parc Fermé al in te laten gaan vanaf de eerste vrije training. Hier waren veel teams het mee oneens en daarom ging dit niet door. Het Parc Fermé houdt in dat er niet meer gesleuteld mag worden aan de set-up van de auto. Als dit vanaf de eerste training zou gelden, dan betekent dat dat de auto's rijden met de afstelling van vrijdag. Het Parc Fermé blijft dus gelden vanaf de kwalificatie en daarvoor kan er dus nog aan de auto's gewerkt worden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws