Norris baalt van verliezen derde plek: 'Zouden dichterbij Ferrari moeten staan' Formule 1
Formule 1

Norris baalt van verliezen derde plek: 'Zouden dichterbij Ferrari moeten staan'

Norris baalt van verliezen derde plek: 'Zouden dichterbij Ferrari moeten staan'

Zondag staat de seizoensfinale in Abu Dhabi gepland en alle ogen zullen gericht staan op Red Bull Racing-coureur Max Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Toch draait niet alles om de titelstrijd tussen de twee top coureurs. Ferrari heeft al zo goed als zeker de derde plaats binnen en teambaas Mattia Binotto gaat met een goed gevoel de winterstop in. McLaren-coureur Lando Norris daarentegen baalt van de laatste paar races.

'Het is zeker geweldig', zegt Binotto tegen The Race over de derde plaats. 'Na België, Monza en Rusland leek het heel moeilijk voor ons om de derde plaats te behalen. Het team is constant goed aan het werk geweest en daardoor hebben we de punten verdiend die we nodig hadden.' Volgens de Italiaanse teambaas was het doel dit seizoen om zo veel mogelijk te verbeteren. 'Ik denk dat de derde plaats ook het hoogst haalbare voor ons was.'

Binotto: 'Denk dat we tevreden kunnen zijn met de progressie

De 52-jarige teambaas zegt dat er nog veel moet gebeuren als de Italiaanse renstal zich wil meten met Red Bull en Mercedes. 'Ik denk dat we tevreden kunnen zijn met de progressie die we hebben geboekt dit seizoen en we kijken ernaar uit om volgend seizoen verder te gaan.' Ferrari kan met alle rust de winter in gaan en zal dan proberen om nog meer progressie te boeken met de auto voor volgend seizoen.

Ferrari lijkt de derde plaats dus definitief in handen te hebben en McLaren moet op een wonder hopen om de Italianen nog in te halen. Ze presteerden de laatste races heel constant en wisten op die manier veel punten binnen te slepen. Norris baalt ervan dat zijn team de laatste paar races juist geen punten kon scoren: 'In Brazilië, Qatar en ook in Saoedi-Arabië verdienden we veel meer dan we gekregen hebben.

Norris: 'We hebben het geluk niet aan onze zijde'

'Natuurlijk heb ik een aantal fouten gemaakt tijdens die races. We hebben het geluk niet aan onze zijde. Ik zeg niet dat we nu de derde plek zouden moeten hebben, maar we zouden dichterbij Ferrari moeten staan', gaat de Britse coureur verder. De 22-jarige coureur heeft het gevoel dat de omstandigheden ook niet mee zaten. 'De klapband in Qatar en de rode vlag in Saoedi-Arabië zorgden ervoor dat de snelheid gewoon niet uitmaakte.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws