Norris kritisch op FIA na crashes GP Miami: 'Lijkt er niet op dat we gehoord worden' Formule 1
Formule 1

Norris kritisch op FIA na crashes GP Miami: 'Lijkt er niet op dat we gehoord worden'

Norris kritisch op FIA na crashes GP Miami: 'Lijkt er niet op dat we gehoord worden'

Lando Norris is niet te spreken over de rol die de FIA vervulde tijdens het Grand Prix-weekend in Miami. Carlos Sainz en Esteban Ocon crashten allebei hard uitkomend van bocht 13 van het Miami International Autodrome. Het ongeluk van laatstgenoemde gebeurde tevens na advies van de Formule 1-coureurs om de betonnen muur te vervangen voor tecpro barriers. Daar werd echter niks mee gedaan.

Norris is daar niet blij mee en spreekt bij de Nederlandse tak van Motorsport.com zijn teleurstelling uit over de FIA: 'Als coureurs begrijpen wij dingen anders dan de personen die niet in deze auto’s rijden. Wanneer wij advies geven, is het belangrijk dat dat meegenomen wordt en er actie wordt ondernomen. Zeker wanneer het grote consequenties heeft zoals met deze tecpro.' Na de crash van Sainz op vrijdag spraken de coureurs met de FIA: 'Wij zeiden er wat van en er gebeurde niets', aldus de McLaren-coureur.

Ocon crashte een dag later op dezelfde wijze. Met een impact van 51 g was de impact wel zwaarder dan die van Sainz. 'Men moet gewoon naar ons luisteren', gaat Norris verder. 'Wij zijn degenen die in de auto’s rijden. Wij weten over heel veel dingen meer dan zij, over sommige dingen weten zij weer meer.' De Engelsman vindt dat er beter moet worden samengewerkt tussen de coureurs en de FIA: 'Maar op dit moment lijkt het er niet op dat we gehoord worden.'

Norris eist meer actie van FIA

De crash van Ocon was overigens dusdanig hard, dat Alpine het chassis van de gesneuvelde A522-bolide moest vervangen. Daardoor kon de Fransman tevens niet meedoen aan de kwalificatie, waarna hij in de race op zondag wel terugkwam naar de top tien. Norris vindt het desondanks onacceptabel dat de FIA niks deed met de zorgen van de coureurs: 'Ze moeten gewoon meer actie ondernemen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws