Norris wil Hamilton en Verstappen verslaan: 'Je kan dan ook echt van ze winnen' Formule 1
Formule 1

Norris wil Hamilton en Verstappen verslaan: 'Je kan dan ook echt van ze winnen'

Norris wil Hamilton en Verstappen verslaan: 'Je kan dan ook echt van ze winnen'

Lando Norris zegt dat hij er klaar voor is om de strijd aan te gaan met Lewis Hamilton en Max Verstappen. Het enige dat hij nodig heeft om ze te verslaan is een betere auto. De McLaren-coureur krijgt juist zelfvertrouwen elke keer dat hij een gevecht aan kan gaan met Hamilton of Verstappen.

'Het enige dat ik ervan krijg is zelfvertrouwen. Elke keer dat je met hen een gevecht aan kan gaan dan zou er geen reden moeten zijn waarom je ze niet zou kunnen verslaan met een gelijkwaardige auto', zegt Norris geciteerd door Express. 'Als je vaker met ze vecht, krijg je ook meer ervaring. Je komt dan ook in een betere positie terecht waardoor je ook echt van ze kan winnen.'

Norris: 'Ze hebben niet alleen betere auto's'

'Na een jaar of misschien twee jaar ben je klaar om het gevecht daadwerkelijk met ze aan te kunnen. Dan kun je de gehele tijd tegen ze racen en dan ben je er klaar voor om ze te verslaan.' Norris eindigde dit seizoen als zesde, maar begon het seizoen heel erg sterk. Dit seizoen kwam hij vier keer op het podium, wist hij zijn allereerste poleposition te veroveren in zijn Formule 1-carrière en was hij bijna de winnaar van de Russische Grand Prix.

Wel geeft de Brit toe dat Hamilton en Verstappen in betere auto's rijden dan die van McLaren. 'Ze hebben niet alleen beter auto's, maar meestal zijn de coureurs die erin rijden ook de betere of de meer ervaren coureurs. Er komt ook meer druk op je als je het gevecht met ze aangaat omdat zij aan elke mogelijke strategie denken. Ze denken constant aan een plan hoe ze je voorbij zullen gaan', eindigt de 22-jarige McLaren-coureur, die in 2022 met een goede auto hoopt te rijden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws