Ocon enthousiast over Jeddah: 'Denk dat het alleen maar leuk is om naar te kijken' Formule 1
Formule 1

Ocon enthousiast over Jeddah: 'Denk dat het alleen maar leuk is om naar te kijken'

Ocon enthousiast over Jeddah: 'Denk dat het alleen maar leuk is om naar te kijken'

Alpine-coureur Esteban Ocon heeft ontzettend veel zin om aankomende zondag te gaan racen op het stratencircuit van Jeddah. Ondanks dat nog niemand een rondje heeft kunnen rijden over het gloednieuwe circuit, heeft de Fransman wel al geoefend op de simulator. Hij denkt dat het circuit te vergelijken is met Baku.

'Ik hou van dit soort gekke circuits, zoals Baku bijvoorbeeld', zegt Ocon geciteerd door RaceFans. 'Het drijft alles tot het uiterste en ik denk dat dat alleen het al leuk maakt om naar te kijken.' De Alpine-coureur denkt dat het circuit met een layout van 6,1 kilometer fysiek veeleisend zal zijn voor de coureurs. 'Het is een snel stratencircuit en de muren staan altijd dicht op je. Het heeft extreem hoge snelheden en veel bochten. Je krijg op dit circuit weinig rust.'

Ocon: 'Een uitdaging voor de ingenieurs'

Ocon denkt dat het circuit niet alleen veeleisend zal zijn voor de coureurs, maar dat ook de ingenieurs hun borst nat mogen maken. 'Met zoveel bochten is het een uitdaging voor de ingenieurs om uit te zoeken wat de beste afstelling is voor de auto.' Naast de vele bochten is het circuit ook vrij lang en de Fransman denkt dat dat ook fysiek te voelen zal zijn.

De Alpine-coureur is enthousiast over het circuit voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië, maar het is nog maar de vraag of alles op tijd klaar is voor de grote race. Afgelopen woensdag werd er nog veel gebouwd aan het circuit en ook van buitenaf lijkt alles nog op een bouwput. Toch verzekeren de organisatoren dat alles op tijd gereed zal zijn voor de eerste vrije training.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws