Ondertussen in Qatar | Grappenmaker Ricciardo maakt Red Bull en Mercedes belachelijk Formule 1
Formule 1

Ondertussen in Qatar | Grappenmaker Ricciardo maakt Red Bull en Mercedes belachelijk

Ondertussen in Qatar | Grappenmaker Ricciardo maakt Red Bull en Mercedes belachelijk

Tussen al het belangrijke nieuws kun je tijdens een Grand Prix-weekend best wat dingetjes missen. Geen nood, F1Maximaal houdt je in de rubriek 'Ondertussen in ...' op de hoogte van alle zin en onzin uit de wereld der Formule 1.

Grappenmaker Ricciardo maakt Red Bull en Mercedes belachelijk

Daniel Ricciardo reed tijdens de Grand Prix van Qatar geen geweldige race. De Australiër werd twaalfde tijdens de race en kon geen punten verdienen voor zijn team McLaren. Desondanks was de 32-jarige coureur goed gemutst en deed hij even een imitatie van Red Bull en Mercedes. Zo zou Ricciardo wel een proces tegen iemand willen starten om toch nog een positie te winnen.

Gasly krijgt instructies via boordradio: 'Verstappen mag langs je'

Het lijkt erop dat Mercedes-coureur Lewis Hamilton het in het kampioenschap op moet gaan nemen tegen vier coureurs. AlphaTauri-coureur Pierre Gasly liet Red Bull Racing-coureur Max Verstappen namelijk wel heel makkelijk voorbijgaan. Via de boordradio kreeg Gasly tijdens de race van zijn engineer te horen dat hij Verstappen voorbij moest laten gaan zodat de Nederlander naar P2 door kon rijden.

Verstappen wilde pushen: 'Laten we gewoon wat lol maken!'

Max Verstappen kwam als tweede over de eindstreep in Qatar, maar wilde zelf uiteraard voor de overwinning gaan. Over de boordradio liet de coureur van Red Bull Racing dan ook weten dat hij vol wilde gaan pushen om de uiteindelijke winnaar Lewis Hamilton te verslaan. 'Laten we gewoon wat lol maken! We gaan toch tweede worden', grapte de Nederlander over boordradio tegenover ingenieur Gianpiero Lambiase.

Verstappen-fan Nigel de Jong op de Formule 1-grid

Voetballer Nigel de Jong is in Qatar van de partij om de Formule 1-race te aanschouwen. Jack Plooij ging voorafgaand aan de race in gesprek met hem en spoedig wordt duidelijk dat hij een doorgewinterde F1- en Verstappen-fan is.

Stroll tot kalmte gemaand door engineer

Tijdens de derde vrije training was Lance Stroll niet helemaal gelukkig met hoe zijn auto zich gedroeg op het circuit in Losail. Dit liet de Canadees dan ook in niet mis te verstane woorden merken, waarna zijn engineer een poging deed om de zoon van Aston Martin-baas Lawrence tot kalmte te manen: 'Take it easy man.'

Achtervleugel Verstappen ook in VT3 instabiel

Ook in de laatste trainingssessie voorafgaand aan de Grand Prix van Qatar lijkt Red Bull het probleem met de achtervleugel van Verstappen nog niet opgelost te hebben. De achtervleugel klappert aanzienlijk wanneer hij op het rechte stuk rijdt.

De wapperende achtervleugel van Verstappen in beeld

Achtervleugels zijn hét onderwerp van gesprek in Qatar dit weekend. Bij Mercedes is de achtervleugel mogelijk illegaal, omdat deze flexibel lijkt te zijn; bij Red Bull wappert het bovenste deel van de vleugel in de rijwind. Dat lijkt echter niet met opzet te zijn. Het is een probleem waar Red Bull al sinds Austin mee kampt, en ook op het hobbelige Losail International Circuit heeft de RB16B er last van. Bekijk hier hoe dat eruit zag:

Hamilton met speciaal helmdesign

Voor de GP van Qatar heeft Lewis Hamilton een speciale helm laten creëren met het oog op de mensenrechten in het land. Het is algemeen bekend dat in Qatar deze met regelmaat geschonden worden. Hamilton, die zich vaker laat horen en een van de gezichten is van de Black Lives Matter-beweging, spreekt hiermee zijn steun uit voor de Qatarese gemeenschap en probeert aandacht te vragen voor het schenden van de rechten.

Nieuwe bolide voor Verstappen

In de afgelopen race moest Max Verstappen het afleggen tegen de enorm snelle Mercedes van Lewis Hamilton. Mocht de Red Bull ook dit weekend niet snel genoeg zijn, kan de Nederlander altijd deze bolide nog proberen! Op te halen voor een spotprijsje.

Verstappen komt te laat opdagen op persconferentie

Max Verstappen kwam op de donderdag te laat opdagen op de persconferentie. Daarop werd besloten om in eerste instantie gewoon te beginnen met Antonio Giovinazzi. Enkele ogenblikken later kwam de Nederlander opdagen en gaf Giovinazzi een boks. Ook Sergio Pérez was aan de late kant om plaats te nemen naast Kimi Räikkönen. Bij Red Bull waren ze duidelijk niet op de tijd aan het letten.

Ricciardo dichtbij eerste ontmoeting honingdas: 'Dat is mijn droom'

Daniel Ricciardo is dichtbij zijn eerste ontmoeting met een honingdas. Al enige tijd draagt Ricciardo een afbeelding van een honingdas op zijn helm en hij wordt ook wel 'The Honey Badger' genoemd. Dat komt vooral doordat de Australiër zichzelf kan identificeren met een honingdas, maar hij heeft er alleen nog nooit eentje gezien. Laat de Formule 1 nou net in een werelddeel zijn waar deze dieren voorkomen. Ricciardo hoopt dat hij er eentje kan ontmoeten in de komende dagen.

Ricciardo zoekt vriend Verstappen op, maar moet afstand houden

Daniel Ricciardo en Max Verstappen zijn in hun periode bij Red Bull Racing erg gehecht geraakt aan elkaar. Ondanks dat Ricciardo nu bij McLaren zit, zoeken ze elkaar nog steeds op in de paddock waar mogelijk. Vanwege de coronamaatregelen is dat wel wat lastiger geworden, maar zelfs dan lukt het Ricciardo om zijn vriend Verstappen nog even te spreken. Echte vriendschap!

Max en Jos Verstappen maken samen eerste trackwalk op nieuw circuit

Max Verstappen is samen met zijn vader Jos op verkenning gegaan in Qatar. Samen met een aantal crewleden van Red Bull liepen ze een rondje over het Losail International Circuit, dit jaar voor het eerst op de kalender in de Formule 1. Zo kunnen de Verstappens voor het eerst kennis maken met de baan voorafgaand het weekend van start gaat met op vrijde de eerste twee vrije trainingen..

Verstappen deelt water uit: 'Heb je eraan gedacht om te drinken?'

Max Verstappen denkt niet alleen aan zichzelf, maar ook aan het personeel bij Red Bull Racing. Dat blijkt maar weer wanneer de Formule 1 is aangekomen in Qatar, waar extreem warme temperaturen normaal zijn. De Nederlander deelt daarom een flesje water uit. 'Vergeet niet te drinken. Heb je eraan gedacht om te drinken?', wordt Verstappen geciteerd door Honda. Daarmee toont de Red Bull-coureur zich een echte collega.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws