Masi waarschuwt Verstappen: 'Stewards kunnen hem diskwalificeren of punten afnemen' Formule 1
Formule 1

Masi waarschuwt Verstappen: 'Stewards kunnen hem diskwalificeren of punten afnemen'

Masi waarschuwt Verstappen: 'Stewards kunnen hem diskwalificeren of punten afnemen'

Red Bull Racing-coureur Max Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton zijn de hoofdrolspelers van dit onvergetelijke Formule 1 seizoen. Beiden hebben 369,5 punten en de twee zullen in Abu Dhabi gaan beslissen wie de titel wint. Ook wedstrijdleider Michael Masi is in zekere zin betrokken bij de titelstrijd en zegt dat zeker niet alles getolereerd wordt van de twee coureurs.

Mochten de Nederlander en de Brit samen van de baan gaan en geen punten scoren, dan is de Red Bull-coureur de kampioen van 2021. Hij heeft meer overwinningen behaald dit seizoen en staat daarom bovenaan. Velen vrezen dan ook dat de 24-jarige coureur expres een crash met Hamilton zou veroorzaken om op die manier de titel binnen te slepen. Maar Masi is daar niet zo zeker van, zo vertelt hij aan Daily Mail.

Masi: 'Ze weten heel goed wat wel en niet mag'

'Ik kan niet de acties van die twee beïnvloeden, dat kunnen zij zelf alleen', begint de wedstrijdleider. 'Maar binnen de regels hebben we tijdstraffen en gridstraffen. Bovendien hebben de stewards toestemming van de Internationale Sporting Code om een deelnemer te diskwalificeren of punten af te trekken.' De 42-jarige Australiër sluit dus niet uit dat Verstappen punten aftrek kan verwachten mocht hij wel een crash opzettelijk veroorzaken.

Masi hoopt natuurlijk dat het niet nodig zal zijn en dat de resultaten gewoon op de baan behaald worden. Wel zal de wedstrijdleider de teams en de coureurs eraan herinneren dat het diskwalificeren wel tot hun beschikking is. Hamilton en Verstappen zijn al het hele seizoen hard tegen elkaar aan het racen en de laatste paar races lijkt het alleen nog maar heftiger te worden. 'Ze zullen het misschien niet toegeven, maar ze weten heel goed wat wel mag en wat niet mag', vertelt Masi.

Masi hoopt dat strijd op de baan wordt beslist

Veel mensen denken dat Masi de man is die alle beslissingen maakt als het gaat om straffen, maar de incidenten worden beoordeeld door een panel van stewards. Doordat sommige beslissingen inconsequent zijn krijgt de Australische wedstrijdleider wel eens wat kritiek over zich heen. Zo was Red Bull-teambaas na de Grand Prix van Saoedi-Arabië erg hard en stelde hij dat de sport op dit moment de ervaring van Charlie Whiting mist, de voorganger van Masi die in 2019 overleed. 'Die uitspraken baren me geen zorgen. Ik ben de eerste die zal zeggen dat ik Charlie mis', reageert Masi.

De race in Abu Dhabi zal ongetwijfeld spannend worden en veel mensen zullen gespannen afwachten of de twee top coureurs toch contact met elkaar zullen opzoeken. Masi hoopt maar op één ding en dat is ook iets dat de teambazen van de twee teams hebben uitgesproken: 'Ik hoop dat het de titel wordt bepaald op de baan en niet in de kamer van de stewards.' De Grand Prix van Abu Dhabi is zondag om 14:00 Nederlandse tijd te zien en geldt als de finale van het 2021-seizoen.

Hamilton is favoriet in Abu Dhabi, dus pak hoge odds als je wedt op een overwinning voor Verstappen!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws