Organisatie GP Saoedi-Arabië bereidt speciaal eerbetoon aan Williams voor Formule 1
Formule 1

Organisatie GP Saoedi-Arabië bereidt speciaal eerbetoon aan Williams voor

Organisatie GP Saoedi-Arabië bereidt speciaal eerbetoon aan Williams voor

Afgelopen zondag is Formule 1-icoon en de oprichter van Williams Grand Prix Engineering Sir Frank Williams overleden op 79-jarige leeftijd. Heel de Formule 1 wereld staat stil bij zijn dood en heeft mooie woorden over voor Williams. Dat geldt ook voor de CEO van de Grand Prix van Saoedi-Arabië, Martin Whitaker.

'Het was een hele bijzondere man, iedereen hield van hem', zegt Whitaker in F1 Nation. 'Ik heb geluk gehad dat ik hem mocht ontmoeten voor zijn ongeluk, maar natuurlijk ook na zijn ongeluk.' Whitaker zegt dat het fijn was om met Williams te praten. 'Het was fijn om naar hem toe te gaan, hij voelde meer als een lieve oom. Ik denk dat de mensen die hem ontmoet hebben dat mogen zien als een privilege.'

Whitaker: 'Het is buitengewoon hoe hij dit heeft gedaan'

Whitaker heeft niet het idee dat er ooit nog een man zal zijn in de Formule 1 zoals Frank Williams. De manier hoe hij zijn team heeft opgebouwd is bijzonder. 'Hij heeft zijn team gebouwd uit pure liefde voor de sport. Er waren tijden dat hij geen geld had, maar ook tijden dat hij geweldige sponsoren kon krijgen. Het is buitengewoon hoe hij dit heeft gedaan.' Volgens de CEO van de Grand Prix van Saoedi-Arabië heeft iedereen er baat bij gehad om met Sir Frank te mogen werken.

Dan komt de vraag of er ook een eerbetoon voor Frank Williams komt aankomend weekend tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië. Er zal misschien zelfs een oude Williams wagen te zien zijn op het stratencircuit van Jeddah. 'Er komen zelfs twee auto's. We zijn al met ideeën bezig en met het team aan het bespreken wat we kunnen doen om Frank te eren.' Whitaker vertelt dat een oude auto van Williams die al 30 jaar stil staat, is gerestaureerd en te zien zal zijn op het circuit.

Twee oude Williams auto's als eerbetoon te zien

Een aantal coureurs zullen de oude Williams auto gaan besturen dit weekend, waaronder enkelvoudig wereldkampioen Damon Hill. 'De auto is in stukken over komen vliegen. We zijn hem nu weer in elkaar aan het zetten zodat er aankomend weekend gebruik van kan worden gemaakt', vertelt Whitaker. 'Hoe mooi is het dat we niet één maar twee auto's op het circuit zullen zien. Ook de Williams auto uit 1979 zal te zien zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws