Oud wereldkampioen Button over zijn ideale teamgenoot: 'Hij is snel en intelligent' Formule 1
Formule 1

Oud wereldkampioen Button over zijn ideale teamgenoot: 'Hij is snel en intelligent'

Oud wereldkampioen Button over zijn ideale teamgenoot: 'Hij is snel en intelligent'

Jenson Button, de wereldkampioen van 2009, wijst zijn ideale teamgenoot aan als hij vandaag nog op de grid zou staan. De Brit heeft samengewerkt met twee coureurs die nu nog actief zijn. Zo was hij de teamgenoot van Lewis Hamilton en ook van Fernando Alonso. Met beiden had hij een goede relatie. Toch zou Button voor iemand anders kiezen. Ook spreekt de enkelvoudig wereldkampioen over de Netflix-serie Drive to Survive.

'Ik zou denk ik kiezen voor George Russell', antwoordt Button aan Evening Standard. Button heeft alleen maar positieve woorden voor Russell. 'Hij is snel en hij is heel intelligent. Hij is een slimmerik die weet waar hij aan moet werken om zichzelf elk weekend te verbeteren.' Naast Russell heeft de oud-coureur nog een voorkeur voor de plek van teamgenoot. 'Daniel Ricciardo is leuk. Hij is een goede vriend en net als ik houdt hij van Drive to Survive.'

Button: 'De Formule 1 begint ook Amerika te veroveren'

Button vertelt dat hij fan is van de documentaireserie over de Formule 1. Hij is vooral enthousiast dat er meer Amerikaans publiek daardoor naar de Formule 1 gaat kijken. 'Het is geweldig om te zien dat zoveel mensen het bekijken. Veel mensen zeggen: 'Ik ben ineens in de Formule 1 terechtgekomen dankzij Drive to Survive.' De Formule 1 begint nu ook Amerika te veroveren.' Button vertelt dat hij het leuk vind dat er volgend jaar twee Grands Prix zijn in de Verenigde Staten.

'Er is nu gewoon veel meer belangstelling vanuit Amerika', zegt Button. 'Dat komt natuurlijk ook door de coureurs. Ze worden groter door social media en de sport groeit ook. Veel meer mensen gaan zich er daardoor in interesseren.' Toch geeft de 41-jarige Brit toe dat Drive to Survive ook dingen in scène zet. 'Een deel ervan is echt en een deel ervan is in scène gezet. Ik denk dat het in ieder geval wat bijdraagt aan de Formule 1.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws