Overzicht tijden Grand Prix van Abu Dhabi 2021 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Abu Dhabi 2021

Overzicht tijden Grand Prix van Abu Dhabi 2021

Na een lange en spannende titelstrijd dit Formule 1-seizoen zullen Max Verstappen en Lewis Hamilton eindelijk gaan beslissen wie zich mag kronen tot wereldkampioen. Komend raceweekend zal de Formule 1 het seizoen beëindigen in Abu Dhabi en daarbij zal de titelstrijd tot een ontknoping komen.

Het belooft in Abu Dhabi een waar spektakel te worden als er naar het klassement gekeken wordt. Verstappen en Hamilton gaan met een gelijke stand de laatste race in en zullen voor eens en altijd uit gaan maken wie de allerbeste coureur dit seizoen is. De laatste en ook enige keer dat de Formule 1 met een gelijke stand de laatste race in ging was in 1974. Emerson Fittipaldi wist zich toen als kampioen te kronen. Ook is het voor het eerst sinds 2016 dat de titel beslist wordt in Abu Dhabi. Toen wist Nico Rosberg Hamilton af te troeven.

Overzicht: Wanneer wordt er in Abu Dhabi geracet?

SessieDatumTijd
Eerste vrije training
10 december
10:30-11:30
Tweede vrije training
10 december
14:00-15:00
Derde vrije training
11 december
11:00-12:00
Kwalificatie
11 december
14:00-15:00
Race12 december
14:00-16:00

Dit keer zullen er geen afwijkende tijden zijn zoals afgelopen weekend tijdens de Grand Prix in Saoedi-Arabië. Toen startte de race om 18:30. Dit keer kan de race vanaf 14:00 gevolgd worden en ook de vrije trainingen zijn op de 'normale' Europese tijden gepland. De coureurs zullen voornamelijk tijdens de tweede vrije training willen oefenen op de baan. De omstandigheden zullen, met het oog op de hitte en ondergaande zon, tijdens die trainingssessie het meest overeen komen met die van de kwalificatie en de race. De eerste en derde vrije trainingen zijn in Abu Dhabi immers in de middag, waardoor het warmer zal zijn. Het zal tijdens die trainingen lastiger zijn om de juiste race-afstelling voor de auto te vinden.

Of de race nu in de ochtend, middag of avond zou zijn, dat kan de twee titelkandidaten waarschijnlijk weinig schelen. Ze hebben beiden maar één taak en dat is om wereldkampioen te worden. Allebei de kemphanen zullen ongetwijfeld alles geven dit weekend en ook hun teamgenoten zullen hun best moeten doen om hun directe collega te kunnen ondersteunen. Mochten Hamilton en Verstappen beide uitvallen dan gaat de titel naar Verstappen, maar het is te hopen dat de beslissing valt door een fantastische race.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws