Paniek bij Hamilton tijdens achtervolging Pérez: 'Ik kan dit niet volhouden' Formule 1
Formule 1

Paniek bij Hamilton tijdens achtervolging Pérez: 'Ik kan dit niet volhouden'

Paniek bij Hamilton tijdens achtervolging Pérez: 'Ik kan dit niet volhouden'

Afgelopen weekend was de Grand Prix van Mexico. Mercedes-coureur Lewis Hamilton hoopte de druk op Red Bull Racing-coureur Max Verstappen op te voeren door een overwinning te behalen in Mexico. Het pakte echter anders uit voor de zevenvoudig wereldkampioen. Hij was namelijk niet in de achtervolging op Verstappen, maar werd achtervolgd door de andere Red Bull-coureur Sergio Pérez.

Tijdens de start leek alles nog goed te verlopen. Valtteri Bottas startte vanaf poleposition en Hamilton vanaf de tweede plaats. De twee Red Bulls stonden één startrij achter de twee Mercedes-coureurs. Nadat de rode lichten uitgingen was het een lange aanloop naar de eerste bocht. Uiteindelijk kwam Verstappen als eerste door de bocht heen en was Bottas gespind. Hamilton moest het in zijn eentje opnemen tegen twee Red Bulls.

Hamilton: 'Laat me weten waar ze sneller zijn'

Nadat de safety car naar binnen was gegaan, Tsunoda en Schumacher waren namelijk gecrasht, probeerde de Brit Verstappen nog wel in te halen. 'Hij is snel', was de reactie van Hamilton op het wegrijden van Verstappen. Na een tijdje had Hamilton door dat hij de Nederlander niet kon inhalen en moest hij vooral achterom kijken. Pérez zat namelijk aardig dichtbij Hamilton. 'Laat me weten waar ze sneller zijn', vroeg Hamilton aan zijn team.

De achtervolging van Pérez

Na een aantal sector tijden te hebben gehoord probeerde Mercedes op strategisch gebied Red Bull af te troeven. Ze haalden Hamilton naar binnen om op die manier Pérez achter te laten. Dit werkte niet zo goed als gehoopt en de Mexicaan zat uiteindelijk weer vlak achter Hamilton. De Brit houdt er totaal niet van om achterna gezeten te worden en vroeg geregeld naar de rondetijden van Pérez. 'Hoe snel achtervolgd hij me?' Op het gegeven moment zat Pérez 0,8 seconde in de buurt van Hamilton.

De 36-jarige coureur moest inmiddels vrezen voor zijn positie. 'Ik kan dit niet volhouden', zei een paniekerige Hamilton. Daar vlak achteraan kwam het bericht dat de banden van Hamilton het zwaar begonnen te krijgen. Ook moest een achterblijver het ontgelden: 'Er is een achterblijver voor me, waar zijn de blauwe vlaggen.' Hamilton sprak van een struggle met Pérez achter zich. 'Het is crazy, hij komt steeds dichterbij. Mijn banden gaan eraan.' De Brit wist maar net de Mexicaan voor te zijn. Het had geen ronde langer moeten duren en ook zijn team had dat door. 'Het was een lastige race', kreeg Hamilton nog als steun te horen na afloop.

Al het laatste F1-nieuws binnenkrijgen op Instagram? Volg F1Maximaal.nl voor je dagelijkse updates!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws