Pérez had verwacht in de buurt van Verstappen te komen als hij Q3 had gehaald Formule 1
Formule 1

Pérez had verwacht in de buurt van Verstappen te komen als hij Q3 had gehaald

Pérez had verwacht in de buurt van Verstappen te komen als hij Q3 had gehaald

Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez wist tijdens de kwalificatie in Qatar niet verder te komen dan Q2 en start daarom ook als elfde tijdens de race. De Mexicaan was de enige coureur die voorheen al wat ervaring had op het Losail International Circuit, maar dat heeft hem dit keer niet geholpen. Pérez liet al weten de banden niet goed op temperatuur te krijgen. Hij had verwacht dat hij wel in de buurt van Max Verstappen had kunnen komen.

Hoewel het erop leek dat Pérez de laatste tijd in goede vorm verkeerde, was dat dit keer tijdens de kwalificatie niet te zien. Tijdens Q2 deed de tweevoudig Grand Prix-winnaar eerst een poging op de mediumband, maar bleek daar toch te langzaam op te gaan. Red Bull besloot hem vervolgens met softs naar buiten te sturen, maar ook daar redde Pérez het niet op. Door de slechte kwalificatie van Pérez moet Verstappen het nu in zijn eentje opnemen tegen de twee Mercedessen.

Pérez: 'Zullen er alles aan doen om schade te beperken'

De 31-jarige coureur baalde ontzettend van zijn prestatie, zo citeert Motorsport.com: 'We hebben onze aanpak een beetje veranderd om de banden in de juiste window te krijgen. We kregen het gewoon niet voor elkaar tijdens de kwalificatie.' Pérez vertelt dat dit voor hem de meest slechte situatie was om naar buiten te gaan om een nieuwe ronde neer te zetten. 'De outlaps gingen niet goed door het verkeer en waardoor mijn banden niet goed op temperatuur kwamen. Daardoor miste ik wat grip in de eerste sector en ging ik te langzaam.'

Hoewel hij zijn banden niet goed op temperatuur wist te krijgen, denkt de Red Bull-coureur wel dat hij in de buurt van Verstappen had weten te komen als de banden wel goed warm waren: 'Absoluut. We hebben daar het hele weekend al gestaan en daarom begrijp ik ook niet zo goed dat het vandaag fout ging.' Pérez zelf gaat een lastige race krijgen. Hij zegt dat inhalen lastig zal zijn op dit circuit en heeft het vooral over de schade beperken. 'Het zal niet makkelijk worden om naar voren te rijden. We zullen er alles aan doen om zoveel mogelijk punten te scoren en de schade te beperken.'

Wedden dat Verstappen de GP van Qatar wint? Ontvang vier keer je inzet bij Bet365 en krijg 100 euro welkomstbonus!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws