Pérez nog steeds strijdbaar ondanks DNF in Jeddah: 'Alles geven tijdens de laatste race' Formule 1
Formule 1

Pérez nog steeds strijdbaar ondanks DNF in Jeddah: 'Alles geven tijdens de laatste race'

Pérez nog steeds strijdbaar ondanks DNF in Jeddah: 'Alles geven tijdens de laatste race'

Tijdens de chaotische race op het stratencircuit van Jeddah voor de Grand Prix van Saoedi-Arabië waren er vijf uitvallers. Onder andere Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez haalde de eindstreep niet. De Mexicaan begon de race als vijfde, maar moest door de rode vlag een aantal plaatsen inleveren doordat andere coureurs niet naar binnen gingen tijdens de safety car. Tijdens de herstart ging het voor hem fout samen met Ferrari-coureur Charles Leclerc.

Tijdens de herstart startte Pérez voor Leclerc, maar de Red Bull-coureur dwong de Monegask de muur in. Leclerc kon op zijn beurt de Mexicaan weer niet ontwijken, waardoor Pérez uiteindelijk uitviel. 'Ik had het gevoel dat Charles er niet was', zegt Pérez op de website van de Formule 1. 'Maar hij was er wel, dus op dat moment werd hij een passagier. Hij kon er niets aan doen en wat dat betreft had ik het misschien anders moeten doen.'

Pérez: 'Het was een zeer belangrijke race voor ons'

'Ik ging Gasly en Charles voorbij en toen ik uit bocht drie kwam, was er gewoon niet genoeg ruimte voor iedereen. Ik raakte daardoor in de knoop met Charles, hij klemde mijn achterband vast met zijn rechter voorband.' De 31-jarige coureur kan het incident niet anders beschrijven dan een ongelukkig moment voor iedereen. Hij baalt meer van het feit dat hij punten is misgelopen, net toen het team ze hard nodig had.

Pérez probeerde daarom ook na de botsing de auto in beweging te houden. Leclerc kon gewoon doorgaan, maar de Mexicaan kreeg zijn auto niet meer aan de praat en moest vroegtijdig stoppen met de race. Mercedes staat daardoor nu 28 punten voor op Red Bull in het constructeurskampioenschap. 'Het was een zeer belangrijke race voor ons vandaag, dus het doet veel pijn. Gelukkig is er nog hoop in Abu Dhabi en we zullen alles geven tijdens de laatste race van het seizoen', eindigt Pérez.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws