Pérez teleurgesteld in tactiek Red Bull: 'Had het gevoel dat podium binnen was' Formule 1
Formule 1

Pérez teleurgesteld in tactiek Red Bull: 'Had het gevoel dat podium binnen was'

Pérez teleurgesteld in tactiek Red Bull: 'Had het gevoel dat podium binnen was'

Sergio Pérez was na afloop van de Grand Prix van Qatar teleurgesteld in de tactiek die Red Bull Racing gebruikte. De Mexicaan had het gevoel dat zijn team een podiumplaats voor hem weg hebben gegooid. Pérez kon Alpine-coureur Fernando Alonso niet meer inhalen en eindigde uiteindelijk als vierde.

'We hebben de tactiek veranderd tijdens de race', vertelt Pérez tegenover Sky Sport. 'Eerst was het plan om een één-stop te doen, maar toen gingen we opeens over naar een twee-stop strategie. Ik begreep er niets van want ik dacht dat we het met een één-stop zouden redden en het podium binnen hadden. Door de twee-stop gooiden we het podium weg. Het is knap van Fernando (Alonso, red) dus mijn felicitaties voor hem.'

Pérez: 'We hebben de schade geminimaliseerd'

Pérez startte de race als elfde na een mislukte kwalificatie. De tweevoudig Grand Prix-winnaar wist heel snel zijn tegenstanders in te halen en kwam heel snel al in de top zes. 'We hebben de schade geminimaliseerd. De kwalificatie heeft gewoon alles verpest want dan hadden we gewoon dat podium gehad. Het werkte allemaal gewoon niet.'

De 31-jarige Red Bull-coureur was het niet eens met de tactische keuzes van zijn team. Christian Horner, de teambaas van Red Bull, zegt dat het te risicovol was om door te rijden op dezelfde band. Zeker nadat Bottas eerder in de race nog van de baan afschoot door een klapband. 'Eén stop was te risicovol. Ik denk dat Pérez alsnog Alonso had kunnen inhalen als de Virtual Safety Car er niet was geweest', verdedigt Horner de keuze van Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws