Positieve berichten vanuit Ferrari: 'Ze zijn niet mijlenver vewijderd van Honda en Mercedes' Formule 1
Formule 1

Positieve berichten vanuit Ferrari: 'Ze zijn niet mijlenver vewijderd van Honda en Mercedes'

Positieve berichten vanuit Ferrari: 'Ze zijn niet mijlenver vewijderd van Honda en Mercedes'

Er komen positieve berichten vanuit het Ferrari-kamp naar buiten volgens Ted Kravitz en Karun Chandhok van Sky Sports F1. Het Italiaanse team is al sinds 2021 bezig met de auto voor 2022. Hoewel de 2021-auto daardoor nauwelijks verbeterde heeft het er wel voor gezorgd dat de auto voor 2022 er goed uit lijkt te zien.

'Ik hoor veel positieve reacties en stemmen vanuit Ferrari', vertelt Ted Kravitz geciteerd door de Turkse tak van Motorsport.com. 'Het gaat goed met de motor en ze zeggen dat de Ferrari er veel agressiever uitziet dan welke Ferrari dan ook die we de afgelopen twee of drie jaar hebben gezien.' Het Italiaanse team probeert al langer weer kans te maken op een kampioenschap. De laatste titel werd gewonnen in 2008 en sindsdien hoopt het team weer eens een prijs te pakken.

Chandhok: 'Ze dachten dat ze grote winst hadden geboekt'

Ook voormalig Formule 1-coureur en commentator Chandhok hoort positieve verhalen over de auto van Ferrari. 'Vlak voor Kerstmis had ik de kans om een beetje met sommige mensen te praten en ze waren erg optimistisch, omdat ze dachten dat ze grote winst hadden geboekt op het gebied van de krachtbron. Ze zitten niet op het niveau van Honda of Mercedes, maar ze zijn er ook niet mijlenver van verwijderd. Ferrari is ervan overtuigd dat dit onderdeel goed zal zijn.'

Omdat Ferrari in 2021 niet betrokken was bij de titelstrijd kon het zich vooral focussen op 2022. Het chassis zou volgens velen goed moeten zijn en dat zou ervoor kunnen zorgen dat Ferrari mee doet aan het kampioenschap. 'Ze zijn erg optimistisch dat ze aan het begin van het seizoen mee zullen doen met de titelstrijd.' Ferrari zal 17 februari de nieuwe bolide aan de wereld onthullen. De eerste testdagen in Barcelona zullen zijn van 23 februari tot en met 25 februari. Dan pas kan Ferrari zich meten met Red Bull Racing en Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws