Presentatiedata 2022-auto's | Mercedes voorlopig hekkensluiter Formule 1
Formule 1

Presentatiedata 2022-auto's | Mercedes voorlopig hekkensluiter

Presentatiedata 2022-auto's | Mercedes voorlopig hekkensluiter

In het komende seizoen van 2022 zullen we te maken krijgen met nieuwe auto's en dus is het uitkijken naar de presentaties van deze nieuwe wagens. Vooral de nieuwe voorvleugel valt erg op. Tijd dus voor de teams om de komende weken de laatste hand te leggen op een nieuw ontwerp voor de bolides.

Het eerste team dat officieel haar lanceerdatum aangekondigd heeft, is Aston Martin. De Britse renstal heeft 10 februari geprikt als definitieve datum dat het doek van de 2022-auto getrokken zal worden, zo'n twee weken voor de wintertests in Barcelona, dus.

Één dag later, op 11 februari, zal het team van McLaren haar uitdager voor het seizoen 2022 presenteren. Zij zullen niet alleen de Formule 1-auto bekend maken, maar ook hun auto voor de F1-esportsserie, Extreme E en IndyCar. In de IndyCar staat het team beter bekend als McLaren Arrows SP.

Ferrari was het eerste team dat met mogelijke presentatiedata was gekomen. Ergens tussen 16 en 18 februari zou de nieuwe auto van de Scuderia worden gepresenteerd aan het publiek en dat is precies uitgekomen. Op 17 februari zal de nieuwe bolide getoond worden aan het publiek. Welke naam de nieuwe Ferrari gaat dragen, is nog niet bekend.

Mercedes is voorlopig het team dat als laatste het doek van de auto trekt. Op 18 februari, de week voorafgaand aan de wintertests dus, zal het team uit Brackley haar nieuwe bolide tonen, de W13. Ook gaat het team weer terug naar de traditionele kleurensamenstelling, dus dat is iets om naar uit te kijken.

Red Bull gaat RB18 onthullen

Verder weten we nog erg weinig van andere teams over een mogelijke datum voor de presentatie van hun auto's. Wel weten we al wat de nieuwe naam van de Red Bull gaat worden, namelijk de RB18, net als dat de Alfa Romeo de C40 zal gaan onthullen. Afgelopen seizoen reed dat team nog in de C41, omdat de C40 al in ontwikkeling was.

Inmiddels is ook duidelijk dat de nieuwe Haas de naam VF-22 gaat dragen en de Mercedes de naam W13, zo valt te zien op hun social media kanalen. Over de rest van de teams valt nog weinig te zeggen. Nog voor de wintertest, die op 23 februari 2022 begint in Barcelona, zullen we van alle teams hun bolides te zien krijgen.

Team:Naam auto:Lanceerdatum:
Red Bull RacingRB18N.N.B.
MercedesW1318 februari 2022
FerrariSF22*17 februari 2022
McLarenMCL36*11 februari 2022
AlphaTauriAT03N.N.B.
AlpineA522*N.N.B.
Aston MartinAMR2210 februari 2022
Alfa RomeoC40N.N.B.
Williams
FW44*N.N.B.
HaasVF-22N.N.B.

*Naam nog niet zeker

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws