Priestley over afwezigheid Hamilton bij FIA prijzengala: 'Lewis zou gestraft kunnen worden' Formule 1
Formule 1

Priestley over afwezigheid Hamilton bij FIA prijzengala: 'Lewis zou gestraft kunnen worden'

Priestley over afwezigheid Hamilton bij FIA prijzengala: 'Lewis zou gestraft kunnen worden'

Voormalig McLaren-engineer Marc Priestley blikt terug op het Formule 1-seizoen 2021. Het seizoen kreeg een Hollywoodachtig einde met een boze Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, en Lewis Hamilton, de coureur van Mercedes, tot gevolg. De twee besloten dan ook om niet aanwezig te zijn bij het FIA prijzengala. Priestley doet zijn zegje over de afwezigheid van de twee Mercedes-werknemers.

Wolff en Hamilton zijn boos door de beslissingen van de wedstrijdleiding tijdens de slotfase van de Grand Prix van Abu Dhabi. Volgens de twee is het coureurskampioenschap van Hamilton gestolen door de wedstrijdleiding. Mercedes ging in protest, maar dat werd al snel van tafel geveegd. Wolff gaf later tijdens een persconferentie aan dat het team niet in hoger beroep zal gaan, maar ook dat hij en Hamilton niet aanwezig zullen zijn bij het FIA prijzengala, dat gaat tegen hun principes in. 'Technisch gezien is dit een schending van de regels', zegt Priestley in de video.

Priestley: 'In theorie zou hij op het matje kunnen komen bij de stewards'

'De top drie coureurs moet aanwezig zijn bij het prijzengala, dat staat in de reglementen.' Priestley legt verder uit wat er zou kunnen gebeuren met Hamilton. 'In theorie zou hij op het matje geroepen kunnen worden bij de stewards, maar ik heb geen idee welke stewards dat zouden moeten zijn. Lewis zou gestraft kunnen worden, maar ik weet niet of dit ook voor Wolff geldt.' De Oostenrijkse teambaas zal waarschijnlijk geen straf krijgen omdat Mercedes James Allison als afgevaardigde stuurde om de prijs in ontvangst te nemen.

Priestley hoopt dat de zevenvoudig wereldkampioen niet wordt gestraft. 'Na alles wat er gebeurt is lijkt het me niet handig om hem te straffen. We zullen het in de gaten moeten houden en dan wordt het vanzelf duidelijk', eindigt Priestley. De nieuwe president van de FIA Mohammed Ben Sulayem heeft zich ook al over de kwestie gebogen. Hij begrijpt waarom Hamilton afwezig was, maar zal wel kijken of de Brit daadwerkelijk regels heeft geschonden. Zoals het er nu naar uitziet kan de Mercedes-coureur een straf verwachten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws