Priestley over fysiek zwaar Mexico: 'Als je de trap oploopt, merk je het al' Formule 1
Formule 1

Priestley over fysiek zwaar Mexico: 'Als je de trap oploopt, merk je het al'

Priestley over fysiek zwaar Mexico: 'Als je de trap oploopt, merk je het al'

Marc Priestley, voormalig monteur van McLaren, praat op zijn YouTube kanaal regelmatig over Formule 1. Deze keer heeft hij het over de Grand Prix van Mexico. De sfeer is volgens hem fantastisch en het circuit ziet er mooi uit. Ook gaat Priestley verder over de omstandigheden die het circuit met zich meebrengt. Zo is het een van de zwaarste banen van de 2021-kalender.

'Ik geniet altijd van de Mexicaanse Grand Prix', begint de Brit in de video. 'Het is een geweldige stad en ik genoot ervan om erheen te gaan. Het circuit is geweldig en de fans ook. Helemaal met Sergio Perez, die dit jaar in een hele snelle auto zit. Ik kan me alleen maar inbeelden hoe enthousiast de Mexicaanse fans zullen zijn.' Priestley is dus fan van Mexico en kan niet wachten op de race.

Priestley: 'Ze hebben vaak moeite met de hoogte'

Priestley vervolgt met de vraag wie nou de grote favoriet is in Mexico. 'Dit circuit heeft Mercedes de afgelopen jaren niet zo goed gelegen', zegt Priestley. 'Ze hebben vaak moeite met de hoogte. Het is 2000 meter boven de zeespiegel en dat merk je wel.' De oud McLaren-monteur zegt dat het circuit ook fysiek zwaar is. 'Als je de trap oploopt, merk je al hoe zwaar het is. De coureurs rijden rondje na rondje. Dat vergt ontzettend veel energie.'

Niet alleen de coureurs zullen het zwaar krijgen volgens Priestley. Ook de motoren krijgen het te verduren. 'Doordat er minder zuurstof in de lucht zit, moeten de motoren harder werken. De Mercedes-motor heeft wat problemen, maar het zal niet hun achilleshiel zijn. Het circuit ligt Mercedes gewoon wat minder dan Red Bull Racing.' Priestley geeft Red Bull op dit moment de beste papieren.

Priestley: 'Meerdere variabelen spelen mee'

Toch zegt Priestley dat hij niemand uit wilt sluiten van de overwinning. 'Er zijn meerdere variabelen die meespelen. We zijn nu rond de tijd dat het weer rare dingen kan gaan doen. Het kan zomaar gaan regenen. Er kan van alles gebeuren. Als alles normaal zou zijn geef ik Red Bull het voordeel, maar ik sluit niks uit.' De Grand Prix van Mexico start zondag om 20:00u.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws