Priestley verwacht strijd tussen Russell en Hamilton: 'Hij zal het een aantal keer beter doen' Formule 1
Formule 1

Priestley verwacht strijd tussen Russell en Hamilton: 'Hij zal het een aantal keer beter doen'

Priestley verwacht strijd tussen Russell en Hamilton: 'Hij zal het een aantal keer beter doen'

Dit seizoen is nog maar net ten einde, maar er wordt nu al vooruitgekeken naar het nieuwe Formule 1-seizoen in 2022. Dit jaar hadden Max Verstappen en Lewis Hamilton een felle strijd om de titel, maar het lijkt erop dat er nog een strijd zal gaan gebeuren. George Russell is nu officieel coureur van Mercedes en zal proberen om beter te gaan presteren dan Hamilton. Marc Priestley, voormalig McLaren-engineer, blikt alvast vooruit.

Hoewel er nu nog geruchten rondgaan dat Hamilton zou stoppen met de Formule 1, denkt het grootste deel toch echt dat de zevenvoudig wereldkampioen nog door zal gaan in 2022. 'Russel tegen Hamilton zal een interessante strijd worden', zegt Priestley in de video. 'Net als Verstappen tegen Hamilton dit jaar, krijg je nu dus ook twee geweldige coureurs tegenover elkaar. Ze zullen beiden snel zijn met geweldige auto's.'

Priestley: 'Geen enkele coureur heeft zoveel ervaring als hij'

Priestley weet waar het voordeel voor Hamilton ligt. 'Lewis heeft een hele hoop ervaring. Geen enkele andere coureur heeft zoveel ervaring als hij, zeker niet zijn rivaal in het kampioenschap of zijn nieuwe teamgenoot. Dat kan het verschil zijn waar Russell moeite mee zou kunnen krijgen.' Priestley schat de kansen van de voormalig Williams-coureur niet helemaal laag in. 'Ik denk gerust dat Russell qua snelheid Hamilton bij zou kunnen houden op sommige dagen.'

Vervolgens vergelijkt de voormalig engineer de nieuwe teamgenoot van Hamilton met zijn oude teamgenoot Valtteri Bottas. 'Bottas kon af en toe ook aanhaken bij Hamilton, maar over een geheel seizoen was hij niet consistent genoeg om Hamilton uit te dagen voor de titel. Lewis maakte heel weinig fouten en dat komt ook door zijn ervaring.' Priestley vertelt dat Russell nog veel zal moeten leren om Hamilton uit te gaan dagen.

Russell zal het team om hem heen moeten bouwen

De voormalig engineer vertelt wel dat Mercedes vertrouwen heeft in Russell. Hij is tenslotte de toekomst van het team. 'Hij zal het gerust een paar keer beter doen dan Hamilton. Hij moet er blanco instappen en het team om zich heen proberen te vormen.' Het gevecht zal volgens Priestley namelijk niet alleen op de baan gebeuren, maar ook naast de baan. De 23-jarige coureur zal mentaal ook opgewassen moeten zijn tegen de zevenvoudig wereldkampioen. Het belooft een interessant seizoen te worden bij Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws