Prost over titelkansen Verstappen: 'Misschien ga je er nooit meer een krijgen' Formule 1
Formule 1

Prost over titelkansen Verstappen: 'Misschien ga je er nooit meer een krijgen'

Prost over titelkansen Verstappen: 'Misschien ga je er nooit meer een krijgen'

Viervoudig wereldkampioen Alain Prost is zeer onder de indruk van de titelstrijd tussen Red Bull Racing-coureur Max Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton. Prost zegt dat de strijd tussen de twee coureurs de sport ten goede komt. De Fransman is zelf ook ooit in een titelstrijd verwikkeld geraakt met Ayrton Senna en hij ziet dan ook gelijkenissen.

'Ik vind dit een ongelofelijk duel', zegt Prost geciteerd door de Franse tak van Motorsport.com. 'Het is fantastisch voor onze sport.' Prost is het ermee eens dat de titelstrijd vergelijkbaar is met zijn eigen titelstrijd tegen Senna. 'We hadden het destijds over een generatiekloof, want Senna en ik verschilden zes jaar. Nu zit er zelfs twaalf of dertien jaar tussen deze twee coureurs. Dit zijn twee geweldige coureurs met geweldige talenten.'

Prost: 'Het is best ingewikkeld'

Prost zegt dat de generatiekloof wel uitmaakt voor de twee coureurs. Hamilton heeft namelijk veel ervaring volgens Prost en heeft ook al heel veel titels gewonnen. Voor Verstappen zal het daarom anders zijn omdat hij er absoluut één moet winnen volgens de viervoudig wereldkampioen. 'Het is best ingewikkeld. Ik miste mijn kans in 1982, '83 en '84 en dan zeg je tegen jezelf: 'Misschien ga je er nooit meer een krijgen', legt Prost uit.

Verstappen komt in Saoedi-Arabië aan met een voorsprong van acht punten op Hamilton. Een paar weken geleden was het verschil groter. Hamilton heeft zich de laatste twee races goed terug geknokt maar voor Prost maakt het niet uit wie er kampioen wordt. 'In mijn ogen zijn ze beide kampioenen. Hun seizoen is echt geweldig. Max heeft misschien nu wat minder geluk dan Lewis. Hij is extra gemotiveerd en er er kan niks beters met hem gebeuren', eindigt Prost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws