Prost voelde geen respect van Rossi: 'De relaties werden steeds gecompliceerder' Formule 1
Formule 1

Prost voelde geen respect van Rossi: 'De relaties werden steeds gecompliceerder'

Prost voelde geen respect van Rossi: 'De relaties werden steeds gecompliceerder'

Alain Prost heeft zware kritiek geuit op het managementbeleid van Alpine-CEO Laurent Rossi. Prost vertrok recent bij de Franse renstal omdat hij het niet eens is met de beleidsbepaling van Rossi. Wel is de viervoudig wereldkampioen nog een nieuw contract aangeboden, maar de 66-jarige Prost hoefde er niets meer mee te maken te hebben.

'De relaties werden steeds gecompliceerder', vertelt Prost geciteerd door The Race. 'Ik voelde dat er veel jaloezie was. Wat ik niet waardeer is het gebrek aan respect voor mensen.' Het zijn harde woorden van de voormalig Formule 1-coureur die niet licht moeten worden opgevat. Prost is natuurlijk een levende legende met zijn vier wereldkampioenschappen en was jarenlang betrokken bij Renault, wat nu Alpine is.

Prost niet betrokken bij belangrijke besluiten

Prost is de nieuwste exit als het gaat om Alpine's managementbeleid. Uitvoerend directeur Marcin Budkowski moest eerder al het veld ruimen bij Alpine. Of beide heren door Rossi naar buiten zijn gedwongen is onbekend, maar uit de woorden van Prost is duidelijk op te maken dat hij het niet eens is met het beleid dat Rossi hanteert. Als we de viervoudig wereldkampioen moeten geloven, zou hij niet betrokken zijn geweest bij belangrijke beslissingen van Alpine.

Wel kreeg de 66-jarige Fransman nog een nieuw contract aangeboden, maar deze heeft hij geweigerd. Toch is het vreemd dat Prost een contract aangeboden zou hebben gekregen als Rossi hem eruit wil hebben. Toch is het vrij logisch om zo'n grote naam als Prost aan boord te houden. Het zou dan niets anders geweest zijn dan een marketingtruc. Hij is immers goed voor het merk en kan als een soort ambassadeur functioneren voor het team.

Prost bracht niets voor Alpine, zoals Lauda wel deed voor Mercedes

Het valt wel te begrijpen dat Rossi Prost weg wilden hebben bij Alpine. Als de viervoudig wereldkampioen alleen vanwege zijn naam betrokken zou zijn bij de Franse renstal, dan had je er ook niks aan gehad. Niki Lauda daarentegen bracht bij Mercedes zeker meer dan wat Prost heeft gedaan bij Alpine en Renault. Daarnaast was Prost ook betrokken bij de ondermaatse jaren van Renault en Alpine. Als de Fransman toen ook een sleutelfiguur was, droeg hij ook zeker iets van de verantwoordelijkheid voor de slechte prestaties.

De enige fout die Rossi op dit moment heeft gemaakt is dat hij één van de meest grote namen van Renault de laan uit heeft gestuurd en dat de fans daar nu boos om zijn. Het enige waar de CEO van Alpine op kan hopen is dat de resultaten mee zullen zitten en hij dus de juiste keuze heeft gemaakt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws