Publiek van Formule 1 wordt jonger: 'Dit is de belangrijke zet voor de toekomst' Formule 1
Formule 1

Publiek van Formule 1 wordt jonger: 'Dit is de belangrijke zet voor de toekomst'

Publiek van Formule 1 wordt jonger: 'Dit is de belangrijke zet voor de toekomst'

Het Formule 1 publiek wordt steeds jonger en diverser, zo blijkt uit de resultaten van de F1 Global Survey. 167.000 fans uit 187 landen hadden gereageerd op de enquête en voor de Grand Prix van de Verenigde Staten werden de resultaten hiervan bekendgemaakt. Formule 1 CEO Stefano Domenicali was blij met de resultaten en de ontwikkeling van het Formule 1-publiek, zo vertelt hij aan Motorsport.com.

Uit het onderzoek bleek dat het publiek dat naar Formule 1 kijkt jonger en diverser is geworden. De gemiddelde leeftijd was in 2017 36 jaar. Op dit moment is de gemiddelde leeftijd 32 jaar. Ook is er een toename gezien in het aantal vrouwen dat naar de Formule 1 kijkt. Het aantal vrouwen is namelijk verviervoudigd. Volgens Domenicali zijn de cijfers bemoedigend. 'Dit is de belangrijke zet die we nodig hebben voor de toekomst.

Domenicali: 'We kunnen ook onszelf verrijken'

De Formule 1 weet steeds makkelijker contact te maken met het publiek. Domenicali vertelt dat de Formule 1 steeds makkelijker de juiste taal en communicatie gebruikt richting het publiek. 'Doordat we het jonge publiek weten te bereiken, kunnen we ook onszelf verrijken. We kunnen daardoor ook de aandacht trekken van meer mensen. We gebruiken nu gewoon ook de juiste tools ervoor.'

Het is niet alleen de Formule 1 zelf die zorgt voor een jonger publiek. Zo draagt de Netflix-serie Drive to Survive veel bij, vooral bij het Amerikaanse publiek. Ook zijn er genoeg coureurs die in contact blijven met hun fans. Zo heeft Lando Norris zijn eigen kanaal op streamingsite Twitch. Dit is iets dat voorheen nooit gebruikt werd door de Formule 1 en wat nu dus zorgt voor een jonger publiek.

Domenicali: 'We willen mooie evenementen organiseren'

Domenicali zegt ook dat het jonge publiek invloed zal hebben op het aanbod van de Formule 1. 'We willen hele mooie evenementen gaan organiseren als alle mensen weer naar het circuit kunnen komen. Natuurlijk moet er wel een goede prijsverhouding zijn. Het is te hopen dat corona snel achter ons ligt en dat we onze plannen kunnen uitvoeren.' De Italiaan vertelt dat de goede resultaten goed passen bij het plan van de Formule 1. 'Het is mooi om te zien dat het onderzoek ons gevoel bevestigd en dat we de plannen kunnen voortzetten.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws