Räikkönen blij met vertrek uit Formule 1: 'Mentaal goed om weg te zijn van alle bullshit' Formule 1
Formule 1

Räikkönen blij met vertrek uit Formule 1: 'Mentaal goed om weg te zijn van alle bullshit'

Räikkönen blij met vertrek uit Formule 1: 'Mentaal goed om weg te zijn van alle bullshit'

Kimi Räikkönen zegt blij te zijn dat hij de Formule 1 verlaat en de neppe dingen achter zich laat. De Fin stoort zich eraan dat de Formule 1 geregeerd wordt door geld en politieke spelletjes. De enkelvoudig wereldkampioen zegt dat er meer 'bullshit' aanwezig is in de Formule 1 dan dat je van buitenaf meekrijgt.

'Er zijn zoveel dingen die totaal niet logisch zijn. Het is in ieder geval niet logisch in mijn hoofd', vertelt de 42-jarige Fin aan Motorsport.com. Als Räikkönen gevraagd wordt welke dingen volgens hem niet logisch zijn antwoordt de voormalig coureur van onder andere Ferrari: 'Er is zoveel bullshit dat rondgaat. We weten het, maar niemand zegt het. Er zijn zelfs dingen aanwezig waarvan ik me afvraag wat ze in deze sport doen.'

Räikkönen: 'Er zijn zoveel dingen die nep zijn'

'The Iceman' vertelt dat het goed is voor zijn gezondheid dat hij de Formule 1 verlaat. 'Er zijn zoveel dingen daar die nep zijn. Het is goed om eruit te zijn. Mentaal is het heel goed om weg te zijn van alle bullshit die daar aanwezig is.' Räikkönen stopte al een keer eerder met de Formule 1. In 2010 en 2011 was de Fin namelijk niet aanwezig op de grid van de Formule 1. De enkelvoudig wereldkampioen nam een break van de koningsklasse van de autosport.

Räikkönen vertelt dat hij het in het begin van zijn carrière helemaal niet lastig vond om in de Formule 1 actief te zijn. Alles was toen nog nieuwe voor hem en de omstandigheden waren helemaal niet zo slecht als dat ze nu zijn volgens de 21-voudig Grand Prix-winnaar. 'Geld heeft alles veranderd, zoals in elke sport', merkt Räikkönen op. 'Hoe meer geld je erin stop, hoe meer politieke spelletjes er gespeeld worden. Er zijn spelletjes die gespeeld worden die je niet kent totdat je er zelf mee te maken krijgt.'

Räikkönen nooit betrokken geweest bij politieke spelletjes

De wereldkampioen van 2007 geeft aan zelf nooit mee te hebben gedaan met de politieke spelletjes. 'Het is al jaren zo dat die spelletjes gespeeld worden. Ik heb besloten me er nooit bij te betrekken. Ik weet dat er veel dingen spelen, maar ik betrek me er gewoon niet bij. Ik denk ook niet dat het gezond is voor iemand om daar aan mee te doen', eindigt de voormalig Formule 1-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws