Räikkönen snapt niet waarom hij zo populair is: 'Misschien omdat ik gewoon mezelf ben' Formule 1
Formule 1

Räikkönen snapt niet waarom hij zo populair is: 'Misschien omdat ik gewoon mezelf ben'

Räikkönen snapt niet waarom hij zo populair is: 'Misschien omdat ik gewoon mezelf ben'

Kimi Räikkönen snapt niet waarom hij zo populair was binnen de Formule 1. De Fin was jarenlang een favoriet onder de fans, maar begrijpt niet zo goed waarom. Hij denkt dat het misschien komt door zijn gedrag wat voor hemzelf normaal is, maar voor anderen niet.

'Ik weet niet waarom ze me zo leuk vinden', zegt Räikkönen tegen Motorsport.com. 'Misschien is het omdat ik gewoon mezelf ben. Constant raar of vreemd of hoe je het ook wil noemen.' De Fin heeft veel populariteit verworven door zijn prestaties en gedrag op en naast de baan. Zo werd hij in 2007 wereldkampioen en heeft hij in totaal 21 Grands Prix gewonnen. Ook wist de voormalig Formule 1-coureur onbewust de lachers op zijn hand te krijgen. Zo was hij ook wel eens dronken te zien op het FIA-prijzengala.

Räikkönen: 'Het is heel lastig om iemand te zijn die je niet bent'

'Mijn gedrag is normaal voor mij, maar misschien niet voor buitenstaanders.' De 42-jarige Fin wilde niet een persoon spelen die hij niet is. Hij houdt er niet van om anderen tevreden te houden, als hij daarvoor zijn gedrag zou moeten aanpassen. 'Soms zal je je wel moeten aanpassen, maar vooral in het begin van je carrière proberen ze je te veranderen. Als je dat weigert dan geven ze dat langzaamaan op.'

Räikkönen vertelt dat hij dit zelf ook mee heeft gemaakt in het begin van zijn carrière. Toch hebben de mensen die hem probeerden te veranderen het snel opgegeven. 'Het is makkelijker voor hen om te zeggen: 'Misschien is het beter om hem te laten doen wat hij wil.' Ik ben blij dat ik in het begin er tegen ben gaan vechten. Het maakt het ook een stuk makkelijker. Het is heel lastig om iemand te zijn die je niet bent.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws