Räikkönen zal merken of hij het racen gaat missen: 'Formule 1 was nooit mijn leven' Formule 1
Formule 1

Räikkönen zal merken of hij het racen gaat missen: 'Formule 1 was nooit mijn leven'

Räikkönen zal merken of hij het racen gaat missen: 'Formule 1 was nooit mijn leven'

Kimi Räikkönen gelooft niet dat hij het racen in de Formule 1 zal gaan missen en denkt dat hij juist volop gaat genieten van zijn normale leven. De Formule 1 was nooit het belangrijkste onderdeel van het leven van de enkelvoudig wereldkampioen. Zijn gezin was het allerbelangrijkste voor hem.

'Ik weet wat ik leuk vond aan het racen en we zullen zien hoe erg ik het racen zal gaan missen', vertelt Räikkönen in gesprek met Bild. 'Misschien zet ik nooit meer een voet in de paddock. De Formule 1 was nooit mijn leven en er waren altijd belangrijkere dingen voor mij. Dat zal nooit veranderen.' De Fin vertelt dat hij niet is gestopt omdat hij de kracht of de motivatie er niet meer voor had, maar omdat hij niet urenlang in het vliegtuig wilde zitten om vervolgens alleen in een hotelkamer te slapen.

Räikkönen: 'Ik ben blij dat het voorbij is'

'Ik ben blij dat het voorbij is. Zelfs het feit dat ik mijn laatste race niet heb uitgereden, is geen probleem voor me', vertelt de 21-voudig Grand Prix-winnaar. De 42-jarige Fin kon zijn auto vroegtijdig stopzetten tijdens de allerlaatste race in Abu Dhabi. De remmen van The Iceman hielden ermee op en daardoor raakte hij heel zacht de muur. Toch kan de voormalig coureur terugkijken op een mooie carrière. 'Mensen zeggen tegen mij dat ik een legende ben, maar het kan me niet schelen. Ik weet wie ik ben, ik ben Kimi.'

Räikkönen kan eindelijk genieten van vrije dagen

De laatste Ferrari kampioen weet nog niet precies wat hij gaat doen tijdens zijn pensioen. 'Mijn kinderen willen graag een hond, daar moeten we dus nog een beslissing over nemen. Misschien kunnen ze tevreden zijn met het feit dat ik nu meer thuis ben.', vertelt Räikkönen, die blij is dat hij tijdens zijn vakantie nu ook echt vrij is. 'Tot nu toe heb ik altijd een zomervakantie gehad, maar in die tweeënhalve week moest ik nog trainen.'

Tot slot blikt Räikkönen terug op zijn grootste hoogtepunt uit zijn Formule 1-carrière. 'Ik weet niet wat het hoogtepunt uit mijn carrière is geweest. Een overwinning is altijd een overwinning. Misschien zijn de overwinningen in 2007 met Ferrari het belangrijkste. Velen probeerden mij advies te geven, maar ik probeerde gewoon mijn eigen ding te doen', eindigt Räikkönen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws