Ricciardo: 'Het zou me plezier doen als Red Bull de titel wint' Formule 1
Formule 1

Ricciardo: 'Het zou me plezier doen als Red Bull de titel wint'

Ricciardo: 'Het zou me plezier doen als Red Bull de titel wint'

McLaren-coureur Daniel Ricciardo praat over zijn dieptepunten uit zijn carrière. De normaal goedlachse coureur presteerde niet goed in het begin van het seizoen en beleefde het ene dieptepunt na het andere. Ook kwam alles extra hard aan doordat hij zijn familie al bijna een jaar niet kon bezoeken vanwege de coronapandemie. Daarnaast spreekt de coureur ook over zijn oud werkgever Red Bull Racing.

'Tijdens de periodes dat het wat minder ging, moest ik over het verdriet heen komen', vertelt Ricciardo aan RaceFans. 'Ik gebruik het als motivatie. Het deed mij beseffen dat ik nog steeds in de Formule 1 wil blijven.' De 32-jarige coureur vertelt dat hij nooit zijn positieve houding kwijt was geraakt. De coureur is nog altijd gek op de sport zelfs tijdens zijn dieptepunten. Ricciardo is dus nog lang niet van plan om te stoppen met zijn Formule 1 carrière.

Ricciardo: 'Het voelde geweldig om als underdog te winnen'

De man uit Perth is al sinds jonge leeftijd aan het racen. Daarvoor moest hij wel in zijn tienerjaren Australië verlaten. In 2021 kreeg de coureur toch echt heimwee, geeft hij toe. 'Dat maakte de dieptepunten nog wat erger. Normaal als ik verdrietig ben ga ik even naar mijn familie toe en dan is het weer goed.' Ricciardo vertelt dat het gedwongen afstand houden een mentaal effect op hem heeft gehad.

Ricciardo had het moeilijk in het begin, maar is inmiddels weer in goede vorm. Tijdens de Grand Prix van Monza wist hij zelfs te winnen. 'Het voelde geweldig om als underdog te winnen. Ik hield Max zelfs achter me tijdens de eerste stint. Vervolgens crasht hij met Hamilton en dat maakt het makkelijker.' Toch spreekt de Australiër niet van geluk. Volgens hem was het een echte overwinning waar hij hard voor gewerkt heeft.

Ricciardo respecteert Red Bull nog altijd

Het was een verrassende overwinning, maar zou Ricciardo nu beter presteren als hij bij Red Bull gebleven was? 'Laat ik eerst zeggen dat ik Red Bull de overwinning gun dit jaar. Zelf denk ik niet dat als ik gebleven was in 2018, ik er nu nog zou rijden.' Ricciardo denkt dat zijn overstap naar Renault hem juist heeft geholpen in zijn ontwikkeling als coureur. Toch zal hij Red Bull altijd dankbaar zijn. 'Ik heb het grootste deel bij hun doorgebracht. Er is nog altijd wederzijds respect naar elkaar. Het zou me veel plezier doen ze de titel zien winnen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws