Ricciardo over gevecht met Ferrari: 'Altijd beter als je iets hebt om voor te vechten' Formule 1
Formule 1

Ricciardo over gevecht met Ferrari: 'Altijd beter als je iets hebt om voor te vechten'

Ricciardo over gevecht met Ferrari: 'Altijd beter als je iets hebt om voor te vechten'

Daniel Ricciardo denkt dat zijn eigen team McLaren een mooi gevecht heeft uitgevochten om de derde plaats met Ferrari. De twee traditionele topteams lieten in 2021 zien hoe competitief ze waren en dat ze druk bezig zijn om weer mee te kunnen vechten voor kampioenschappen.

'Dat we vochten tegen Ferrari is voor de fans al een cool verhaal. Beide teams hebben een paar slechte jaren gehad en het zijn de twee grootste teams uit de sport', vertelt de Australiër. 'Nu zijn ze terug en ze zijn er voor aan het vechten. Als het nou alleen voor P1 was! Dat is denk ik het verhaal dat de fans willen zien.' Ferrari kende in 2020 een dieptepunt toen het als zesde eindigde. Het Italiaanse team liet in 2021 weer zien dat het een team is om rekening mee te houden.

McLaren heeft de slechtste jaren al een tijdje achter zich gelaten. Van 2015 tot het einde van 2017 waren de resultaten van het team uit Woking niet om over naar huis te schrijven. Vanaf 2018 is de lijn omhoog ingezet. In 2020 werd het team nog derde en het afgelopen seizoen vocht het team een strijd uit met Ferrari om de derde plaats. De Scuderia wist in de slotfase van het seizoen toch de derde plaats te pakken.

Ricciardo: 'Het is beter als je iets hebt om voor te vechten'

Hoewel de twee teams dus samen vochten voor de derde plaats waren de twee kampioenskandidaten, Red Bull Racing en Mercedes, een klasse te groot voor McLaren en Ferrari. Ricciardo wist dan niet samen met McLaren derde te worden in het constructeurskampioenschap, de Australiër is wel blij dat hij ergens voor kon vechten tijdens het seizoen. 'Het is altijd beter als je iets hebt om voor te vechten. Het zou saai zijn geweest als wij een eenzaam gevecht hadden voor de derde plaats en Red Bull en Mercedes zijn ondertussen aan het vechten voor het kampioenschap.'

De 32-jarige McLaren-coureur vertelt dat hij het fijn vindt om een doel te hebben waar hij zich op kan focussen. 'Ik vind het fijn om een doel voor ogen te hebben. Het duel met Ferrari was wel een team-ding. Persoonlijk maakt het me niet uit welke kleur de auto voor me heeft. Ik wil ze namelijk allemaal inhalen en als dat kan probeer ik dat zeker. Maar als team is het goed om een doel te hebben, want het creëert toch wat meer motivatie', eindigt Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws