Ricciardo vergelijkt hardheid van Marko en Red Bull met support van McLaren Formule 1
Formule 1

Ricciardo vergelijkt hardheid van Marko en Red Bull met support van McLaren

Ricciardo vergelijkt hardheid van Marko en Red Bull met support van McLaren

Daniel Ricciardo heeft gemerkt dat de sfeer bij McLaren anders is dan de sfeer die hij bij Red Bull Racing meemaakte. De Australiër vergelijkt zijn huidige werkgever met Red Bull waar hij van 2014 tot het einde van 2018 reed. De 32-jarige coureur maakte in 2021 de overstap naar McLaren en merkt nu dat de twee teams totaal verschillen van elkaar.

Hoewel zijn eerste seizoenshelft bij het Britse team uit Woking tegenviel, hielp het op één na meest succesvolle Formule 1-team Ricciardo overeind. Dat ging in zijn tijd bij Red Bull heel anders, toen hij begeleid werd door Helmut Marko, de adviseur van Red Bull. 'Marko is een man die streng, maar toch ook rechtvaardig met mij omging. Ik denk dat het heel goed voor me was omdat ik door die hardheid mezelf wel beter kon ontwikkelen', vertelt Ricciardo aan GPFans.

Ricciardo: 'Ik wil niet de hele tijd vertroeteld worden'

'Bij McLaren, met name de eerste seizoenshelft, was er veel steun en ze probeerden me niet naar beneden te halen of me slecht te laten voelen terwijl ik al down was. Ze probeerden me juist overeind te krijgen en uit de put te halen.' Uiteindelijk is de samenwerking tussen Ricciardo en McLaren goed bezig. De man uit Perth wist in Monza de overwinning te pakken en sindsdien presteert hij veel constanter dan daarvoor.

Toch wil de achtvoudig Grand Prix-winnaar geen luxe behandeling krijgen van McLaren. 'Ik wil niet de hele tijd vertroeteld worden, maar ik denk dat de manier waarop ze met me omgingen en de poging om me niet te overweldigen echt geweldig was. Het voelt echt als een familie', eindigt Ricciardo. De Australiër voelt zich dus op zijn plek bij McLaren. Hoewel de McLaren-coureur ongetwijfeld zal proberen om volgend jaar hoger te eindigen dan de achtste plaats, kan hij terugkijken op een goede tweede seizoenshelft met McLaren.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws