Ricciardo verloor vertrouwen door slechte start met McLaren: 'Gelukkig werd het beter' Formule 1
Formule 1

Ricciardo verloor vertrouwen door slechte start met McLaren: 'Gelukkig werd het beter'

Ricciardo verloor vertrouwen door slechte start met McLaren: 'Gelukkig werd het beter'

Daniel Ricciardo vertelt dat hij het vertrouwen in zichzelf verloor door zijn slechte start met McLaren in 2021. De Australiër paste zich moeilijk aan en presteerde daardoor ondermaats. Gelukkig keerde het vertrouwen weer terug nadat hij wist te winnen tijdens de Grand Prix van Monza. Hij noemt zelf zijn optreden in de eerste seizoenshelft lachwekkend.

'Diep vanbinnen wist ik dat deze overwinning zou komen', zei Ricciardo na zijn overwinning op Monza. 'Voor iedereen dacht dat ik weggegaan was, ik ben nooit weggeweest. Ik stond gewoon eventjes aan de zijkant.' Het bericht was gericht naar de critici van Ricciardo, maar ook een beetje op zichzelf. 'Er waren momenten dat ik het vertrouwen in mezelf verloren was', vertelt Ricciardo aan Autosport.

Ricciardo: 'Ik denk dat iedereen er anders mee omgaat'

De Australiër vroeg zich veel dingen af: 'Haal ik wel alles uit de auto? Waarom ben ik zo enorm aan het worstelen? Toen ik won voelde het ook echt alsof ik het nog kon. Dat ik bewees dat ik in de Formule 1 thuis hoor.' Toch begon de McLaren-coureur goed aan het seizoen tijdens de eerste race van Bahrein. Hij wist toen zijn teamgenoot Lando Norris te verslaan tijdens de kwalificatie. Hij had het gevoel dat alles beter zou worden na die race, maar de resultaten vielen tegen. 'Gelukkig werd het tijdens de tweede seizoenshelft wel beter.'

De 32-jarige coureur had ook echt de zomerstop even nodig vertelt hij. 'Een deel van mij was blij toen. Het eerste deel van het seizoen is nu eenmaal wat het is. Het was bijna lachwekkend op een bepaalde manier. Ik liet het gaan en ging met het vliegtuig weg om twee weken lang niet te denken aan de Formule 1. Ik denk dat iedereen er net even anders mee omgaat, maar ik moet soms ontsnappen aan de sport. Ik ben geen coureur die elke nacht naar bed gaat met de Formule 1 in zijn hoofd, dus ik wist dat de stop goed voor me was', eindigt Ricciardo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws