Ricciardo wil betere resultaten tijdens kwalificatie: 'Geeft ook een betere uitgangspositie' Formule 1
Formule 1

Ricciardo wil betere resultaten tijdens kwalificatie: 'Geeft ook een betere uitgangspositie'

Ricciardo wil betere resultaten tijdens kwalificatie: 'Geeft ook een betere uitgangspositie'

McLaren-coureur Daniel Ricciardo heeft zijn eerste jaar bij het Britse team erop zitten en kijkt terug naar hoe het ging. De Australiër ziet nog voldoende verbeterpunten, met name op zaterdag tijdens de kwalificatie. De 32-jarige coureur moest vaak zijn teamgenoot Lando Norris voor zich dulden.

Ricciardo stapte begin vorig jaar van Renault, nu Alpine, over naar McLaren. De auto en de motor van McLaren zijn vele malen beter dan die van Renault en alles was dus aanwezig om een sterk seizoen te draaien. Helaas had de man uit Perth wat aanpassingsproblemen en hij begon dan ook stroef aan het seizoen. 'Het startte niet lekker. Het werd wel ietsjes beter, maar de dipjes bleven', zegt Ricciardo tegen Motorsport.com.

Ricciardo: 'Moet volgend jaar nog een stap maken'

Over de tweede helft van het seizoen is de goedlachse coureur meer te spreken. 'Ik heb een stap gemaakt, maar ik moet er volgend jaar nog eentje maken. Dan kom ik waarschijnlijk pas waar ik wil zijn.' Ricciardo weet op welk vlak hij zich zal moeten verbeteren. De kwalificatie moet met name beter bij de Australiër: 'Dat geeft me ook een betere uitgangspositie voor zondag.' Tijdens de Grand Prix van Saoedi-Arabië finishte de McLaren-coureur nog als vijfde, maar in Abu Dhabi moest hij starten vanaf de tiende positie. Hij eindigde toen ook als twaalfde.

'In schone lucht had daar in Abu Dhabi het tempo hoger kunnen liggen.' Ricciardo geeft zichzelf dan ook de schuld van het wat mindere resultaat. 'Dat is nou eenmaal wat er gebeurt als je als tiende start. De kwalificatie moet dus volgend jaar echt beter.' Ricciardo was dit jaar teamgenoten met Norris, maar de Brit versloeg de Australiër op alle vlakken. Norris was veertien keer sneller tijdens de kwalificatie en heeft ook meer punten gescoord dit seizoen. Norris eindigde zesde met 160 punten en Ricciardo als achtste met 115 punten. McLaren eindigde uiteindelijk vierde met 275 punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws