Rosberg dacht eraan om Hamilton te vervangen: 'Zou vandaag geen kans maken' Formule 1
Formule 1

Rosberg dacht eraan om Hamilton te vervangen: 'Zou vandaag geen kans maken'

Rosberg dacht eraan om Hamilton te vervangen: 'Zou vandaag geen kans maken'

Nico Rosberg vertelt dat hij erover na heeft gedacht om in 2020 Lewis Hamilton te vervangen. De Brit was tijdens de Grand Prix van Sakhir besmet met het coronavirus en mocht daardoor niet meedoen aan de race. Uiteindelijk werd George Russell de vervanger van de zevenvoudig wereldkampioen en volgens Rosberg is dat de juiste keuze geweest.

'Ik heb erover nagedacht en ik dacht bij mezelf dat het heel gaaf zou zijn als ik daar weer ga zitten', vertelt Rosberg bij Antenne Bayern. Toch kwam de enkelvoudig wereldkampioen al snel tot de conclusie dat hij niet de juiste keuze zou zijn geweest als vervanger van Hamilton. 'Ik zou vandaag geen kans maken. Ik zou helemaal geen kans hebben om meer dan drie ronden te rijden. Mijn armen zouden er onmiddellijk mee ophouden en mijn nek zou tussen mijn benen vallen. Ik heb geen spieren meer!'

Rosberg: 'Als ik nu in Monaco zou rijden, zou ik zeker bang zijn'

De Duits-Finse wereldkampioen besloot in 2016 een einde te maken aan zijn Formule 1-carrière nadat hij de wereldtitel had veroverd en Hamilton had verslagen in de titelstrijd. Rosberg heeft sindsdien niet meer in de Formule 1 geracet of in een andere klasse van de autosport. Russell was daarom de logische vervanger voor Hamilton. De jonge Brit slaagde met vlag en wimpel en leek lang op weg om de Grand Prix ook te winnen, maar een foute pitstop verpestte de race van Russell.

Hoewel Rosberg fysiek dus niet meer goed genoeg is om in een Formule 1-auto te rijden, zegt hij ook dat hij mentaal de kracht er niet meer voor heeft. Sommige banen zouden voor de voormalig coureur een struikelblok vormen. 'Als ik nu in Monaco zou rijden, zou ik zeker ook bang zijn.' In Bahrein zou Rosberg geen angst hebben. 'Dat ligt middenin de woestijn en heeft veel uitloopzones. Ik zou daar niet bang zijn.' Helaas hebben we Rosberg niet meer in actie kunnen zien komen en dat gaat er hoogstwaarschijnlijk niet van komen ook.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws