Rosberg reageert op Hamilton die Bottas bestempelt als beste teamgenoot Formule 1
Formule 1

Rosberg reageert op Hamilton die Bottas bestempelt als beste teamgenoot

Rosberg reageert op Hamilton die Bottas bestempelt als beste teamgenoot

Nico Rosberg heeft gereageerd op de opmerking van Lewis Hamilton dat Valtteri Bottas misschien wel de beste teamgenoot ooit is. Volgens Hamilton is de Fin een echte gentleman en ook Rosberg zag dat Bottas zorgde voor een fijne werksfeer bij Mercedes. Dat gebeurde niet toen de Duitser zelf nog reed voor Mercedes.

'Ze hebben een goede sfeer gecreëerd over de afgelopen vijf jaar bij Mercedes', vertelt Rosberg in gesprek met Sky Sports. 'Het was anders toen ik daar coureur was.' De Duitser was de voorganger van Bottas en reed van 2010 tot het einde van 2016 voor 'de Zilverpijlen'. In 2016 behaalde Rosberg zijn grootste succes door het wereldkampioenschap te winnen. Tijdens dat seizoen belandde hij wel in een verhitte titelstrijd met Hamilton, wat niet ten goede kwam aan de sfeer binnen het team.

Rosberg: 'Bottas is zeker van waarde geweest'

Na het winnen van het wereldkampioenschap stopte Rosberg met de Formule 1 en moest Mercedes op zoek naar een nieuwe teamgenoot voor Hamilton. Ze kwamen uit bij Bottas en die leverde samen met zijn Britse teamgenoot vijf constructeurstitels op voor Mercedes. 'In het constructeurskampioenschap is Bottas zeker van waarde geweest', vertelt de enkelvoudig wereldkampioen. 'Bottas heeft zeer goede energie gegeven aan Mercedes en mede daardoor zijn ze weer constructeurskampioen geworden. Valtteri deed het veel beter dan Sergio Pérez, dus hij verdient de eer.'

Rosberg reageert ook nog kort op de uitspraak van Hamilton, die vindt dat Bottas zijn beste teamgenoot ooit is geweest. 'Ik vind het respectloos', zegt de 23-voudig Grand Prix-winnaar met een knipoog. 'Wat heb ik nou verkeerd gedaan?' In 2022 zal Hamilton met een nieuwe teamgenoot gaan samenwerken, namelijk met George Russell. De jonge Brit komt over van Williams en moet de volgende stercoureur worden van Mercedes.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws