Rosberg verbaasd dat Red Bull Gasly niet heeft teruggenomen: 'Pierre is echt heel goed' Formule 1
Formule 1

Rosberg verbaasd dat Red Bull Gasly niet heeft teruggenomen: 'Pierre is echt heel goed'

Rosberg verbaasd dat Red Bull Gasly niet heeft teruggenomen: 'Pierre is echt heel goed'

Nico Rosberg vindt het vreemd dat Red Bull Racing het contract van Sergio Pérez heeft verlengd en niet heeft besloten om Pierre Gasly bij het team te voegen. De Fransman beleefde in 2021 een prima seizoen met AlphaTauri en ging voor het eerst in zijn Formule 1-carrière over de 100 punten heen. De voormalig Mercedes-coureur ziet Gasly graag terug bij Red Bull.

'Pierre is echt heel goed. Hij is zelfs zo goed dat je je afgaat vragen waarom Red Bull hem niet gewoon weer terugneemt in het hoofdteam', zegt de enkelvoudig wereldkampioen tegen Sky Sports. De 25-jarige AlphaTauri-coureur reed al eerder voor Red Bull in 2019. Door tegenvallende resultaten nam het vertrouwen in Gasly af en besloot Red Bull om hem weer bij Toro Rosso, nu AlphaTauri, te stallen.

Rosberg: 'Je weet nooit of hij kan presteren onder de druk'

Gasly werd voor de Grand Prix van België in 2019 nog vervangen door Alexander Albon. De Britse Thai kreeg in tegenstelling tot de Fransman langer de tijd om zich te bewijzen. Albon werd uiteindelijk weer vervangen door Pérez, maar de Mexicaan heeft zelfs een contractverlenging gekregen terwijl de resultaten wisselvallig waren. De AlphaTauri-coureur zelf hoopt dat er in 2023 een stoeltje voor hem zal zijn bij Red Bull. Toch denkt Rosberg wel te weten waarom Red Bull Gasly nog geen tweede kans heeft gegeven.

'Je weet nooit of hij kan presteren onder de druk die er komt kijken als je bij Red Bull rijdt. Dat is de grote vraag die blijft rondspoken en dat is ook waarom ze hem nog niet terug hebben genomen. Bij AlphaTauri doet hij het daarentegen geweldig', concludeert Rosberg. Gasly zal volgend seizoen zijn best moeten doen om te bewijzen dat hij het stoeltje bij Red Bull waard is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws