Russell blij met eigen ontwikkeling: 'Wil de meest complete coureur zijn die mogelijk is' Formule 1
Formule 1

Russell blij met eigen ontwikkeling: 'Wil de meest complete coureur zijn die mogelijk is'

Russell blij met eigen ontwikkeling: 'Wil de meest complete coureur zijn die mogelijk is'

George Russell zal zijn droom in 2022 werkelijkheid laten worden. De Mercedes-coureur is nu de teamgenoot van zijn jeugdidool en zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton. De jonge Brit blikt terug op de route die hij heeft moeten bewandelen om te komen waar hij nu is.

'Het duurde niet zo lang om me aan te passen, omdat ik de gedachte had 'dit is wat hebben en hier moeten we het mee doen', vertelt Russell aan Crash.net als hij terugkijkt op zijn tijd bij Williams. 'Ik ga me niet focussen op iets wat ik niet kan veranderen. Ik denk dat die periode me sterker heeft gemaakt.' De 23-jarige Brit hielp Williams gedurende de drie seizoenen die hij er actief was de weg omhoog weer te vinden. Williams eindigde in 2021 als achtste en dat was het beste resultaat in tijden.

Russell: 'Natuurlijk wil ik een winnaar zijn'

Dankzij de goede optredens van Russell tijdens de kwalificaties kreeg de nieuwe Mercedes-coureur bij Williams de bijnaam 'Mr. Saturday'. De goede optredens van Russell bij Williams vielen ook op bij Mercedes en daar heeft de 23-jarige coureur dan ook zijn contract bij Mercedes aan te danken. 'Natuurlijk wil ik een winnaar zijn, ik wil een wereldkampioen worden en met Williams heb ik de hele tijd achteraan de grid doorgebracht.'

Hoewel de coureur de kleine overwinningen met Williams vierde, verlangde hij altijd naar meer. 'Als je mij de keuze zou geven of ik liever als laatste rijd of vecht voor P10 dan zeg ik natuurlijk P10. Met P10 wordt je alsnog geen wereldkampioen, maar ik ontwikkel mezelf wel nog steeds als coureur. Ik maak me dus niet al te druk.' Russell mocht al eerder rijden voor Mercedes tijdens de Grand Prix van Sakhir in 2020. Hamilton had toen een coronabesmetting en de jonge Brit was zijn vervanger. Tijdens de Grand Prix leek het erop alsof Russell zijn eerste overwinning kon pakken, maar een slechte pitstop gooide roet in het eten.

Russell wil terugkijken op sterke carrière

Volgens Russell heeft die teleurstelling hem ook geholpen om een betere coureur te worden. 'Daarom ben ik ook dankbaar dat ik me een aantal keer in een positie kon vinden waardoor ik veerkrachtiger ben geworden. Ik wil de meest complete coureur zijn die mogelijk is en ik wil over twintig jaar kunnen terugkijken en kunnen zeggen: 'dat was een ongelofelijk sterke carrière', aldus Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws