Russell denkt niet aan volgend seizoen: 'Ik wil Williams helpen met achtste plaats' Formule 1
Formule 1

Russell denkt niet aan volgend seizoen: 'Ik wil Williams helpen met achtste plaats'

Russell denkt niet aan volgend seizoen: 'Ik wil Williams helpen met achtste plaats'

Williams-coureur George Russell blijft dit seizoen zich focussen op zijn eigen team. Hij zou het onprofessioneel vinden van zichzelf als hij alleen maar bezig zou zijn met Mercedes, het team waar hij volgend seizoen voor gaat rijden. De Brit wil Williams helpen om de achtste positie in het klassement vast te houden.

Vanaf september werd bekend dat Valtteri Bottas volgend seizoen vervangen wordt door de jonge Russell. De Fin zal verhuizen naar Alfa Romeo. Russell heeft nog veel vragen, maar wil nog niet vooruitlopen. 'Natuurlijk krijg ik veel vragen over volgend seizoen', zegt Russell tegen Motorsport.com. 'Maar ik wil niet te snel of te vroeg op de zaken vooruit lopen.' De 23-jarige coureur geeft aan dat hij de laatste races al zijn energie wil stoppen om goed te presteren.

Russell: 'Proberen voorkomen dat ze ons inhalen'

Williams is momenteel verwikkeld in een strijd om de achtste plaats met Alfa Romeo. Lange tijd wist Williams het team van Alfa Romeo achter zich te laten dankzij een dubbele top-acht finish in Hongarije en een podiumplaats voor Russell in België. De Grand Prix van België kende maar halve punten toe aan de coureurs, aangezien de baan helemaal verregend was en er geen race werd gereden. Russell scoorde toen negen punten voor zijn tweede plaats.

Echter wist Alfa Romeo het gat te verkleinen tot twaalf punten. Alfa Romeo heeft nu elf punten en Williams wist dit seizoen al 23 punten te scoren. De strijd is nog helemaal open met nog vier races te gaan. 'Ik wil ervoor zorgen dat we deze achtste plaats vasthouden in het kampioenschap', zegt Russell. 'Alfa heeft nog eens vier punten verzameld'. Russell en Nicholas Latifi wisten beiden geen punten te scoren afgelopen weekend. 'Ons doel is nu om nog meer punten te scoren en proberen te voorkomen dat ze ons inhalen.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws