Russell kon niet eerder weg bij Williams: 'Er was ook geen andere keuze' Formule 1
Formule 1

Russell kon niet eerder weg bij Williams: 'Er was ook geen andere keuze'

Russell kon niet eerder weg bij Williams: 'Er was ook geen andere keuze'

George Russell heeft het gevoel dat de drie jaar die hij bij Williams heeft doorgebracht teveel zijn geweest. De 23-jarige coureur zal in 2022 als teamgenoot naast Lewis Hamilton gaan rijden. Toch denkt de nieuwe Mercedes-coureur dat hij na twee jaar ervaring bij Williams al klaar was om een stap te zetten naar een hoger team.

'Je leert altijd', zegt Russell tegen Motorsport-Magazin als hij terugkijkt op zijn tijd bij Williams. 'Je natuurlijke snelheid is wat het is. Het wordt niet beter.' Toch zegt Russell geleerd te hebben van zijn tijd bij Williams. 'Hoe haal ik meer uit mijn monteurs? Hoe kan ik de auto finetunen? Hoe beheer ik de banden op een koude dag in Brazilië?'

Russell: 'Ben vandaag wel een betere coureur dan toen'

Hoewel Russell veel heeft geleerd tijdens zijn tijd bij het Britse team heeft hij het gevoel dat drie jaar te lang is geweest. Volgens de Britse coureur had hij na twee jaar al bij Mercedes kunnen rijden. 'Ik ben vandaag wel een betere coureur dan toen, maar toch denk ik dat twee jaar perfect zou zijn geweest. Toch denk ik dat ik in 2021 meer dan klaar zou zijn geweest om door te groeien', zegt de Mercedes-coureur.

Russell toonde al eerder zijn kwaliteiten

Russell liet al zien goed overweg te kunnen met de Mercedes-auto toen hij inviel bij Mercedes tijdens de Grand Prix van Sakhir in 2020. Hamilton was op dat moment besmet met het coronavirus en kon dus niet meedoen met de race. Russell was zijn vervanger. De 23-jarige Brit pakte bijna poleposition en ook tijdens de race deed hij het goed. Hij leek lang op weg naar een overwinning, maar een slechte pitstop vergooide de kans daarop. Het is dus logisch dat Russell veel vertrouwen in zichzelf heeft na de race in Sakhir.

Toch heeft hij drie jaar lang bij Williams gezeten en ook het afgelopen seizoen liet hij zien over hoeveel kwaliteit hij beschikt. Zo was het indrukwekkend toen hij zijn auto tijdens de kwalificatie in België op de tweede plek wist te krijgen. Ook in Rusland presteerde hij goed tijdens de kwalificatie. Hij zette zijn auto toen op P3. Een jaar eerder naar Mercedes had dus misschien al eerder gekund, maar het contract met Williams liet het niet toe. 'We hadden voor drie jaar getekend, dus er was ook geen andere keuze', eindigt Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws