Russell: 'Mercedes geeft alle kansen van de wereld aan mensen die ze vertrouwen' Formule 1
Formule 1

Russell: 'Mercedes geeft alle kansen van de wereld aan mensen die ze vertrouwen'

Russell: 'Mercedes geeft alle kansen van de wereld aan mensen die ze vertrouwen'

George Russell bewondert de loyaliteit van Mercedes. Komend seizoen zal Russell voor 'de Zilverpijlen' gaan rijden en vormt hij een duo samen met Lewis Hamilton. Mercedes lijkt goud in handen te hebben met de zevenvoudig wereldkampioen en de 23-jarige talentvolle Brit.

'Wat ik zo bijzonder vind aan Mercedes is hun loyaliteit', vertelt Russell aan Motor Sport Magazine. 'Ze waren ook altijd loyaal naar Valtteri Bottas en hij was uiteindelijk een sleutelfiguur in het behalen van de successen.' Bottas was van 2017 tot het einde van 2021 de teamgenoot van Hamilton en coureur van Mercedes. De Finse coureur bleek niet op te kunnen boksen tegen de zevenvoudig wereldkampioen, maar bewees wel de ideale teamgenoot te zijn.

Russell: 'Het team gaf hem nog steeds vertrouwen'

Ook Russell ziet dat Bottas altijd een belangrijke rol heeft gespeeld bij de Duitse renstal. 'Velen zullen negatieve dingen zeggen over Valtteri en hem bekritiseren omdat hij Hamilton niet bij kon houden, maar hij speelde eigenlijk een ongelofelijk belangrijke rol in de overwinningen van het team. Zelfs toen hij één of twee slechte races reed, gaf het team hem nog steeds vertrouwen.' Bottas wist uiteindelijk tien keer een Grand Prix te winnen met Mercedes.

'Mercedes geeft alle kansen van de wereld aan mensen die ze vertrouwen', zegt Russell. 'Ik ben een jongen van 23 jaar en er is vanuit hen geen reden om te haasten. Ik heb nog veel jaren voor me.' De 23-jarige coureur is al langer onderdeel van Mercedes, maar werd de afgelopen drie jaar gestald bij Williams om ervaring op te doen. Nu denkt Mercedes dat de jonge Brit er klaar voor is om voor een topteam te rijden. 'Als ik hard werk, hoef ik niet bang te zijn voor mijn toekomst. Mercedes zal me belonen met de loyaliteit die het aan Bottas heeft gegeven. Ik moet heel blij zijn dat Toto Wolff mijn baas is, daar ben ik heel zeker van', eindigt Russell.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws