Russell test met Mercedes en maakt eerste meters: 'Fijn om in een winnende auto te rijden' Formule 1
Formule 1

Russell test met Mercedes en maakt eerste meters: 'Fijn om in een winnende auto te rijden'

Russell test met Mercedes en maakt eerste meters: 'Fijn om in een winnende auto te rijden'

Het Formule 1-seizoen is nog maar net ten einde, maar sommige coureurs zijn alweer op het circuit te vinden. Pirelli houdt op dinsdag en woensdag testdagen op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi om de nieuwe banden voor 2022 te testen. George Russell is één van de coureurs die in actie komt, maar dit keer maakt hij officieel zijn eerste kilometers als Mercedes-coureur.

De Brit reed al eerder voor Mercedes in 2020 tijdens de Grand Prix van Sakhir toen Lewis Hamilton in quarantaine moest vanwege een coronabesmetting. Toen was het als stand-in, maar nu maakt Russell als officiële Mercedes-coureur zijn eerste kilometers. 'Het is een gek gevoel want ik heb wel eerder met het team geoefend na een seizoen, maar nu zijn we er weer', zegt Russell tegen Autosport na zijn eerste testdag in Abu Dhabi.

Russell: 'Het zal volgend jaar anders aanvoelen'

'Natuurlijk is dit pas de eerste keer nu ik officieel een coureur ben van Mercedes. Het was heel fijn om terug te zijn bij de jongens en ik kon meer ervaring op doen met de nieuwe banden', zegt Russell. De voormalig coureur van Williams reed niet in de huidige bolide van Mercedes, maar in de W10 van 2019. 'Het is altijd fijn om in een auto te rijden waarmee iemand wereldkampioen is geworden. Het was een fijne dag, want de 18-inch banden voelden ook goed onder de auto.'

Als onderdeel van de nieuwe technische veranderingen die de Formule 1 doorvoert voor het seizoen 2022, worden de banden nu dus ook vernieuwd. Pirelli heeft besloten om met een 18-inch band te gaan rijden volgend seizoen. 'Het rijdt best lekker om eerlijk te zijn', geeft de 23-jarige coureur aan. 'Maar het zal volgend jaar alsnog anders aanvoelen omdat de auto's anders zullen zijn. Je kan dus niet veel meenemen van deze testdagen.'

18-inch banden reageren anders dan 13-inch banden

Toch wist Russell wel al wat dingen op te merken aan de nieuwe banden van Pirelli. 'De banden reageren toch wel anders dan de 13-inch banden waar we eerder op hebben geracet', vertelt Russell. 'Laten we hopen dat dat volgend jaar ook zo zal zijn en dan gaan kijken hoe de banden reageren met de nieuwe auto', besluit de Mercedes-coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws