Russell uitgedroogd na zware race in Mexico: 'Dit was onze zwaarste race van het seizoen' Formule 1
Formule 1

Russell uitgedroogd na zware race in Mexico: 'Dit was onze zwaarste race van het seizoen'

Russell uitgedroogd na zware race in Mexico: 'Dit was onze zwaarste race van het seizoen'

Williams-coureur George Russell kon vanaf ronde één geen gebruik maken van zijn drinksysteem tijdens de Grand Prix van Mexico. Tijdens de openingsronde was er een heleboel chaos. Auto's botsten op elkaar en er waren ook twee uitvallers. Er moest een safety car de baan opkomen. Tijdens de safety car-periode keek de 23-jarige coureur of er schade was aan zijn voorvleugel, maar terwijl hij dat deed ontkoppelde hij zijn drinksysteem.

'Tijdens de safety car probeerde ik vanuit de cockpit te kijken naar de voorvleugel', vertelt Russell aan The Race. Russell geloofde dat hij schade had opgelopen door de chaotische start en boog dus over de cockpit heen. 'Ik trok daardoor mijn rietje los waardoor het drinksysteem niet meer werkte.' De Williams-coureur vertelde dat hij aan het einde van de Mexicaanse Grand Prix uitgedroogd was.

Tweede keer achter elkaar een defect drinksysteem

Het is niet de eerste keer dat een coureur zijn drinksysteem het niet meer doet. Het is zelfs de tweede keer achter elkaar. Tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten had Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez ook een niet-werkend drinksysteem. Pérez was naderhand helemaal uitgedroogd en gesloopt. De Mexicaan sprak over de zwaarste race uit zijn carrière. Russell kon er wel grapjes over maken en vertelde dat Pérez zich wel een beetje aanstelde.

Buiten het drinksysteem om beleefde de Brit sowieso een zware race. Hij moest starten vanaf de zestiende positie vanwege een gridstraf. Russell kreeg namelijk een nieuwe versnellingsbak in zijn auto. Na de eerste bocht vond de coureur die volgend seizoen voor Mercedes rijdt zich opeens terug op plaats negen. Het duurde echter niet lang voor hij werd ingehaald. Hij eindigde uiteindelijk als zestiende. 'We hadden absoluut geen snelheid.'

Russell: 'De auto is lastig te managen'

'Dit was waarschijnlijk onze zwaarste race van het seizoen', vervolgt Russell. 'De auto is gewoon lastig te managen. Als we willen aanvallen doet hij het prima, maar het managen van de auto lukt gewoon niet.' Russell heeft het idee dat de auto soms niet reageert en daarom niet racey aanvoelt. 'We moeten hierop verbeteren want elke keer als we moeten managen doet de auto het niet.' Williams bezet momenteel de achtste plaats in het kampioenschap met 23 punten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws